Ambiciozna deca i ambiciozni roditelji – razlika je ogromna

Međutim postoje ambiciozni roditelji koji svoj vaspitni stav ne zasnivaju na zadovoljenju dečijih potreba već sopstvenih.

Šta mislite o talent – šou programima u svetu i kod nas?

– Ukoliko su talent šou programi usmereni ka plasiranju dobrih, pozitivnih i kulturnih vrednosti, ukoliko su upodobljeni uzrastu učesnika u smislu zahteva, ukoliko im osnovni cilj nije takmičenje već samo učestvovanje oni su čak i poželjni. Međutim projekata sa takvim ciljem gotovo i da nema više. Jednostavno nisu profitabilni, jer sve ono što ne donosi novac, očigledno ne trebe ni da postoji. Sada postoje emisije koje propagiraju potpuno devijantne i amoralne vrednosti. Još ako u njima učestvuju deca, ne mogu a da se ne zapitam šta se dešava. Kome je to potrebno? Detetu ne. Kome treba popularnost? Ko hoće koga da unovči? Čije je to zadovoljstvo? Detetovo sigurno ne. Ono u najvećem broju slučajeva nije ni pitano da li to želi. Vlasnici njegovog života, njegovi roditelji su odlučili. Ono se trudi, daje sve od sebe i stvara iluziju sreće, jer ako pobedi, osiguralo je ljubav roditelja na određeno vreme. Iluziju ponosa, jer sada svi znaju za njega, dive mu se, prepoznaju ga, postaje faca. Zašto bi dete koje još možda ne zna ni da čita imalo potrebu da bude faca? Ono samo ima potrebu da bude ono što jeste. Dete!!!

Šta biste poručili majkama koje šminkaju svoje male devojčice, svesne verovatno da od njih prave male “Lolite”?

– Majkama, roditeljima uopšte, bih poručila da puste decu da budu deca. Da im omoguće bezbrižno detinjstvo, sa što više igre. Da ih puste da spontano odrastu. Time što ih šminkaju praveći od njih Lolite ne razmišljaju da od svoje dece možda prave mete za bolesne mozgove, jer na taj način skreću bespotrebnu pažnju na njih.

Izvor: Invent.rs

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img