Da li blizanačka trudnoća Hilari Svonk u 48. godini, daje ženama lažnu nadu?

Među ženama u 40-im godinama, koje su se podvrgle vantelesnoj oplodnji, njih manje od 30 odsto je zatrudnelo, a manje od 20 odsto rodilo je žive bebe.

Hilari Svonk (48) jesenas je objavila je da je trudna i da čeka blizance, i iako sam srećna zbog nje, takođe mislim da je trend da starije, poznate žene rađaju bebe, za većinu žena pogrešan, piše novinarka Meri Madigan za News.com.au.

Svonk je objavila radosnu vest i nije komentarisala kako su deca začeta, a njoj to i nije potrebno; to je apsolutno njena stvar.
Ali takođe ne može se poreći da trudna žena u kasnim 40-im, sa javnim profilom, lako može postati svetionik nade za žene. To govori prosečnim ženama, da i one to mogu! Ali, realno, verovatno ne možete. Pretpostavljam da se Svonkova trudnoća dogodila uz pomoć moderne nauke. Neprijatna biološka činjenica je da plodnost žena počinje da opada do 30. godine, tako da bi do kraja 40-ih, statistički, bilo skoro nemoguće zatrudneti prirodnim putem.

Svonk se tako pridružila rastućoj listi poznatih žena koje su u kasnijim godinama rodile decu. Hali Beri je imala 47 godina kada je rodila svog drugog sina. Dženet Džekson je imala 50 godina kada je dobila sina, a Gven Stefani 44 godine kada je dobila trećeg sina. Slično tome, Đina Dejvis je takođe dobila svoje dečake blizance kada je imala 44 godine.

Ali mislim da slušanje priča o poznatim ličnostima koje rađaju decu kasnije u životu takođe daje ženama lažnu nadu. To ih tera na razmišljanje, mogu i ja da odložim, ili to ću učiniti kasnije. Živeću svoj život kao Svonk!

Realno, imati decu od sredine 40-ih do kasnih 40-ih rezervisano je za bogate, slavne i veoma srećne.

Uzmite u obzir činjenicu da će se vaša plodnost dramatično smanjiti do sredine četrdesetih; u mnogim zemljama postoje starosne granice za podvrgavanje IVF postupku. Plus, prosečan IVF postupak veoma je skup. Što znači da većina prosečnih žena ne može priuštiti ove pokušaje.

U međuvremenu, poznate ličnosti su vrlo bogate, tako da ne moraju da brinu o troškovima vantelesne oplodnje. One takođe mogu sebi priuštiti veliki broj pokušaja IVF-a, koliko god je njima prijatno.

Zatim postoji još jedna surova realnost. Njujork tajms izveštava da je među ženama u 40-im godinama, koje su se podvrgle vantelesnoj oplodnji, njih manje od 30 odsto zatrudnelo, a manje od 20 odsto je rodilo žive bebe.

Sada, ako ste slavna ličnost, te činjenice se ne menjaju, ali još jednom, novac i privilegije vam i dalje omogućavaju da istražite više opcija kao što su surogat majčinstvo i usvajanje.

Da, to su opcije i za prosečne žene, ali i jedno i drugo je skupo i dugotrajno, i mnogi skupo plate cenu stvaranja porodice.

 

Odabrala i prevela Ringeraja.rs

Mari Madigan za News.com.au

Izvor: Ringeraja.rs

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Dario Rosi: Šta li ti neki misle o meni ako stvarno sve prisluškuju?

Volim da verujem kako nikada nisam bio prisluškivan ili ozvučen. Dobro, osim ono jednom 1979/80. uz još desetak maloletnika i to u sred jedne obrazovne ustanove

Letovanje za odlikaše – 131 učenik iz Pećinaca na odmoru u Herceg Novom

Opština Pećinci je najboljim učenicima i učenicima sportistima sa teritorije ove opštine obezbedila besplatno letovanje u Herceg Novom, a ove godine je nagrađen 131 učenik

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img