Kad varjača izgubi svrhu

Poslednjim atomima snage sam se prisetila da moji klonovi ne znaju šta je varjača i da će to istorijsko vaspitno pomagalo na njih ostaviti veliki utisak.

Piše: Kata Granata

Svi koji me znaju su bili ubeđeni da ću ja biti od onih strogih mama, što zavode red samo pogledom, kao da iz njega puca Jasna Šekarić. Vojna disciplina, sanitarno – higijenski uslovi i veštine vođenja zoo vrta su me u velikom luku ipak zaobišle.

Moj uobičajen dan započinje svim raspoloživim metodama pregovaračkih veština. Da bi dvoje dece obavilo osnovne jutarnje radove u kupatilu, doručkovalo i spremilo se za vrtić, potrebno je potrošiti oko 250 g. konjskih živaca, 100 g. životne energije, 150 g. dobre volje i ostatak do kilo, repetativnog brojanja do deset. Automatski pilot koji mi je na ON još od prve trudnoće je moj najbolji drug. On mi pomaže da umijem, nahranim, obučem, presvučem, spakujem, odvučem ali ne i da tučem.

Dok sam bila na turističkom putovanju sa decama u Beču, u jednom kriznom momentu sam uvela u upotrebu zloslutno mahanje varjačom po vazduhu sa ponekim udarcem po ni krivom ni dužnom nameštaju. Previše uzbuđena deca posle celodnevnog špartanja, nisu htela dobrovoljno da se predaju i strovale u san. Poslednjim atomima snage sam se prisetila da moji klonovi ne znaju šta je varjača i da će to istorijsko vaspitno pomagalo na njih ostaviti veliki utisak.

Ni slutila nisam kakav i koliki utisak će varjača imati na naš dalji život i putešestvije.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Tamo gde je odbrana svog mišljenja važnija od razumevanja, nema konverzacije, samo nadmudrivanja.

Način na koji pričamo sa drugima pokazuje zapravo mnogo više o nama i našim stavovima, našem karaktoru, ličnosti i mišljenju...

Dehidratacija kod dece može biti opasna – evo kako prepoznati prve znake

Dehidratacija kod dece javlja se češće nego kod odraslih zbog njihovog mnogo aktivnijeg dnevnog ritma

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img