Kako da zaustavite negativno traženje pažnje

Za roditelja ne postoji ništa izazovnije od scenarija gde dete potegne za traženjem pažnje negativnim ponašanjem. Ovaj scenario obično stupi na scenu na najnezgodnijim mestima.

Po mogućstvu javnim, naočigled svih. Što više ljubopitljivih očiju, to bolje. Umarajuće je, i frustrira, i uvek se dogodi u nezgodno vreme.

Ali opet, svakog dana milioni roditelja vode svoju decu na javna mesta, bez ikakvih problema i komplikacija. Deca se ponašaju najbolje što mogu, a roditelji zbog njihovog dobrog ponašanja prosto cvetaju. A zatim su tu i roditelji koji vode neprekidnu bitku sa svojom decom kako bi ih smirili i umirili, jer njihova deca neprekidno traže negativnu pažnju.

U koju kategoriju vi spadate? Kako da razrešimo i napokon prekinemo taj suludi krug nepoželjnog ponašanja kojim se traži pažnja?

Najbitnije: Otkrijte “zašto” postoji traženje pažnje kroz negativno ponašanje

Postavite sebi pitanje: “Zašto se moje dete tako ponaša?”

Deca se vrlo često vode mišlju – pažnja, kakva god bila, je pažnja. Često ne prave razliku između negativne i pozitivne pažnje.

Istraživanja su pokazala da neka deca provedu svega sedam minuta u toku dana sa svojim roditeljima. Zamislite, samo sedam minuta!

Ako imate samo sedam minuta na raspolaganju sa ljudima do kojih vam je najviše stalo, zar ne biste i vi pokušali na svaki mogući način da dobijete makar delić njihove pažnje?

Najbitniji roditeljski zadatak je da pronađu razlog zašto. Gde se nalazi to nešto što detetu služi kao okidač nepoželjnog ponašanja.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Ove godine manje mesta za upis u srednje škole – MALA MATURA 2024

Za upis u srednje škole ove godine će kvota biti nešto veća, jer je smanjen broj mesta u odnosu na prethodnu školsku godinu

Nijedna ćelija u organizmu ne može pravilno da funkcioniše bez dovoljne količine DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi od DHA.

Pravila ponašanja za polaganje MALE MATURE – šta đaci nose, čime pišu i kada moraju stići u školu

Za polaganje male mature osmaci se uveliko pripremaju, a ovo su pravila koja moraju poštovati kada dođe vreme za testove

Mala matura na Viberu – kanal za sve informacije

Od sada informacije vezane za malu maturu i upis u srednju školu mogu se pratiti i preko Viber-a

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img