Mama koja ima 19-toro dece i priželjkuje još jedno

Mišel Djugar zna sve o problemima koje majke imaju sa telom posle porođaja. Ona je majka 19-toro dece koja se pojavljuje u TLC-ovoj emisiji „19 Kids and Counting“. Sa svakim detetom ugojila se po nekoliko kilograma, što je posle 19-tog deteta veliki broj kilograma. Ipak, ona i dalje voli svoje telo.   – Jednostavno se […]

Mišel Djugar zna sve o problemima koje majke imaju sa telom posle porođaja. Ona je majka 19-toro dece koja se pojavljuje u TLC-ovoj emisiji „19 Kids and Counting“. Sa svakim detetom ugojila se po nekoliko kilograma, što je posle 19-tog deteta veliki broj kilograma. Ipak, ona i dalje voli svoje telo.

 

– Jednostavno se zalepilo za mene. Pre nego što sam shvatila, imala sam 20 kilograma viška – rekla je Mišel.

To je bilo pre 10 godina, a onda je počela da se hrani zdravije i da vežba. Sada je zadovoljna svojim telom. Naravno, to nije ono telo koje je imala pre beba, ali njoj to nije bitno iz sledećih razloga.

1) BOG

Djugarovi su hrišćani, a njena vera u Boga pomaže Mišel da ne bude opsesivna po pitanju svog izgleda. Bog joj je dao to telo, pa ko je ona da se žali? Njena religija joj pomaže i da se motiviše za posao onim jutrima kad bi radije ostala u krevetu. Shvatila je da Bog želi da se ona brine o svim telu.

2) NJENE ĆERKE

Mišel kaže da je svesna da se njenih 9 ćerki i 10 sinova, ugledaju na nju kada je u pitanju izgred.

– Majka je deci veći uzor nego svi drugi – kaže ona.

3) NE DOPUŠTA DRUGIMA DA JOJ UBIJU DUH

Ljudi se često ružno šale na račun toga što Mišel i Džim Bob imaju toliko dece, a mnogi stranci negativno komentarišu njen izgled. Ali ona ne mari za to.

– Ne poričem neke kritike, jer u njima može biti i istine, ali ne dopuštam da mi to diktira da budem drugačija – kaže ona.

4) DECA SU VREDNA SVAKE STRIJE

Mišel i Džim Bob su veoma rano odlučili da neće koristiti nikakvu kontracepciju i pustili su „da Bog odluči“ koliko dece će imati. Oni veruju da su deca blagoslov od Boga, kao i sve što sa decom dolazi.

– Strije i salo na određenim mestima otisci su koje su mi ostavila moja deca. Pogledam u Džordin, pogledam u Džeksona i mislim „Sećam se te strije. Vredela je. I ne bih menjala tu striju ni za šta“ – kaže Mišel.

5) NEMA PRIČE O GOJAZNOSTI

Mišel obraća pažnju na to šta govori o svojoj gojaznosti. Ona ne očekuje previše od sebe, jer misli da ne treba da bude okrutna prema sebi.

6) DŽIM BOB

Zasluge za to što se oseća lepom Mišel pripisuje svom suprugu koji nikad nije kritikovao njen izgled, čak ni kada je bila najteža.

– Džim Bob nikad nije kritikovao moju kilažu, niti se ikad šalio sa mojim stomačićem posle porođaja. On je moj ohrabritelj – ponosno ističe Mišel.

7) NE POREDI SE SA DRUGIMA

Ovo je još jedno dobro pravilo, naročito kada imate devet ćerki.

– Uvek će se naći neko ko je mršaviji od mene, ali i neko ko je gojazniji. Svaka žena muku muči s tim. „Kad bih izgledala kao ona ili kao ona…” Prihvatite sebe i budite ono što jeste – poručuje Mišel.

8) OPRAŠTA SEBI

Niko nije savršen, a kada imate toliko dece, imate mnogo više šanse da pogrešite. Mišel kaže da se trudi da ne izjeda sebe kadgod pogreši, a isto to radi i kad deca pogreše.

– Oproštaj donosi mir i harmoniju u kuću – kaže ona.

9) ONA JE U FORMI

Ne kaže da treba da prihvatite nezdravu težinu. Kada je Mišel shvatila da je njena težina usporava i izaziva joj bol, promenila je neke stvari.

– Kada sam smršala tih 18 kilograma, osećala sam se mnogo bolje. Imala sam više snage – kaže Mišel.

10) CELU PORODICU JE ZAINTERESOVALA ZA FITNES

Mišel je i od mršavljenja napravila porodični projekat, kao i od svega drugog.

– Kad ne možete da pobegnete na sat vremena teretane, uključite i svoju porodicu u vežbanje. Svake večeri nakon večere idemo u šetnju. Stavim bebu u kolica i šetam sat vremena sa decom. Uživam u tome dok su deca oko mene – priča Mišel.

11) ONA JE ZAHVALNA

Mišel je zahvalna na tome što je njena porodica zdrava, naročito nakon pre-eklampsije tokom trudnoće sa Džosi, koja je rođena prevremeno, a sada ima 4 godine i zdrava je.

– Zahvaljujem Bogu na životu koji sam imala do sada, na zdravlju; ne uzimam to zdravo za gotovo – kaže ona.

12) PODRŠKA OD PRIJATELJA

Svakog jutra ona se dopisuje sa prijateljicom Sindi i jedna drugu motivišu na vežbanje.

13) ONA NE BRINE ZBOG TRENDOVA

Trenutno popularna frizura / odeća / šminka? To nije za Mišel. Ona ne prati trendove, nego se oblači i šminka onako kako se oseća.

14) NEMA STRES ZBOG KUPAĆEG

Mišel i njena deca oblače se „odmereno”, što znači da su ona i njene devojčice pokrivene od vrata do kolena. Čak i kada plivaju. Iako kupaći kostim koji joj prekriva celo telo ne izgleda baš lepo na plaži, barem je sebe poštedela nervoze zbog nošenja oskudnog kostima.

15) NE BI JOJ SMETALO DA IMA JOŠ DECE

Mišelina zadnja trudnoća završila se pobačajem 2011, ali ona i Džim Bob misle da je moguće da imaju još dece. Pošto je u proteklih 26 godina skoro konstantno bila trudna, Mišel kaže da joj je neobično kada u sebi nema bebu.

– A svi drugi se iščuđavaju „O Bože, pa zar ćeš još da rađaš?”

Izvor: Blic Zena/

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kod kuće se opuštamo i postajemo svoji – u najgorem izdanju. Za koga da se sređujemo? Za partnera, decu, mačku?

I tako, godinama, polako se pretvaramo u ljude koje ni sami ne bismo želeli da sretnemo na ulici.

Stigla REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE – proverite tačne odgovore

Nakon polaganja testa iz matematike u okviru male mature, đaci su samo na korak do kraja - sutra test iz izbornog predmeta

Važno za srednjoškolce: Kada će početi da se polaže DRŽAVNA MATURA

Odlagana iz tehničkih razloga, državna matura će se ipak polagati nakon probne verzije

Zar je moguće da su u ovoj državi konji plaćeniji od učitelja?

Priprema za život se ne može dešavati u zatvorenim sobama zvanim učionica, ako nam je iskreno stalo do škole po meri deteta

Za dobrotu je potrebna samo prilika koju treba iskoristiti (VIDEO)

Jedna sitnica može probuditi dobro u svakom čoveku, potrebno je samo prepoznati priliku i učiniti dobro delo

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img