Na Festivalu pozorišta za decu 201 predstava iz 52 zemlje

Za takmičarski program 22. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, koji će se održati od 17. do 23. maja vladalo je i ove godine veoma veliko interesovanje – prijavljena je čak 201 predstava iz 52 zemlje. Prijavljivanje je trajalo do 28. februara, a selektor Slobodan Marković je upravo završio odabir predstava koje su ušle […]

Za takmičarski program 22. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, koji će se održati od 17. do 23. maja vladalo je i ove godine veoma veliko interesovanje – prijavljena je čak 201 predstava iz 52 zemlje.

Prijavljivanje je trajalo do 28. februara, a selektor Slobodan Marković je upravo završio odabir predstava koje su ušle u zvaničnu selekciju, navodi se u saopštenju organizatora.

U zvaničnoj selekciji se, između ostalih, nalaze predstave iz Meksika – „Pesma šamana“ (Pozorište lutaka „La kukarača“, Halisko), Nemačke – „Don Kihot“ (Teatar smeha, Frankfurt na Odri), Norveške (prvi put na festivalu) – „Sivi čovek sa šibicama“ (Mačkino pozorište lutaka, Tonsberg) i Indije – „O Rami“ (Zadužbina za lutkarsku umetnost „Kat-Katha“, Nju Delhi).

I predstave iz Italije – „Pinokio“ (Teatar „Cahes“, Skandiči), Rusije – „Umka“ (Pozorište „Severna scena“, Novi Urengoj), Madjarske – „Knjiga o džungli“ (Pozorište lutaka „Harlekin“, Eger), Slovenije – „Životinjska farma“ (Pozorište lutaka Ljubljana) i Crne Gore – „Čarobnjak iz Oza“ Jagoša Markovića (Gradsko pozorište Podgorica) su u zvaničnoj selekciji.

U takmičarskom delu je i nekoliko predstava iz Srbije, a kompletan spisak dostupan je na sajtu Festivala – lutfestsubotica.net

Prijave za takmičarski program pristigle su i iz Albanije, Alžira, Argentine, Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Čilea, Danske, Egipta, Francuske, Grčke, Gruzije, Holandije, Hrvatske, Indonezije i Irana, Izraela, Japana, Jermenije, Južne Koreje, Kine, Litvanije, Makedonije, Malija, Nigerije, Poljske, Portugalije, Rumunije, SAD, Singapura, Slovačke, Španije, Švajcarske, Švedske, Turske, Ukrajine, Velike Britanije, Venecuele i Vijetnama.

Međunarodni festival pozorišta za decu iz Subotice se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine i Grada Subotice, a izvršni producent je Otvoreni univerzitet Subotica.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img