Najčešće greške koje roditelji prave kad je reč o bebinom spavanju

Ukoliko imate problema sa spavanjem svoje bebe tokom dana ili noću proverite pravite li i vi neku od uobičajenih grešaka roditelja i pokušajte ih izbeći. Savete donose stručnjaci magazina Parents.

Preskakanje termina za spavanje na koji je beba naviknuta

Većina nas ne uspeva da zaspi „na dugme“, pa tako ni beba. Stoga je potrebno obaviti uobičajene predradnje i to na vreme. Dakle, sat pre vremena u koje ste navikli bebu da zaspi, počnite sa navlačenjem zavesa, prigušivanjem svjtla, pripremanjem za hranjenje ili pričanjem priče. Pomoći će i topla kupka i umirujuća pesmica.

Ignorisanje bebinih signala koji govore da je pospana

Bebe šalju jasne signale da su umorne i da im je potreban san, objašnjava Kim Vest, autorka knjige „The Sleep Lady’s Good Night, Sleep Tight“. Neki od znakova su trljanje očiju, zevanje, usporenost, razdražljivost i galama, i gubitak interesa sa ljude i igru.

Sedam najboljih trikova kako da uspavate bebu

Ako propustite period kada vašoj bebi prirodno zatreba san, njeno telo neće početi da luči hormon melatonin koji smiruje. Naprotiv, njene nadbubrežne žlezde izlučiće kortizol, hormon povezan sa stresom koji dodatno stimuliše bebu i utiče da postane nervozna.

Dakle, potrebno je da pazite na rutinu svog mališana, a ako ne uspevate odgonetnuti ove signale, stručnjaci savetuju da u vreme kada veruete da se približava period bebinog spavanja dete odnesete u tihu i blago osvetljenu sobu. Bebini signali da je pospana će početi da se pojavljuju.

Ako se ipak nađete u situaciji da se beba unervozi od nespavanja, odmaknite ga od aktivnosti, odvedite ga na mirno mesto i uložite malo više vremena nego obično da ga uspavate.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Ove godine manje mesta za upis u srednje škole – MALA MATURA 2024

Za upis u srednje škole ove godine će kvota biti nešto veća, jer je smanjen broj mesta u odnosu na prethodnu školsku godinu

Nijedna ćelija u organizmu ne može pravilno da funkcioniše bez dovoljne količine DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi od DHA.

Pravila ponašanja za polaganje MALE MATURE – šta đaci nose, čime pišu i kada moraju stići u školu

Za polaganje male mature osmaci se uveliko pripremaju, a ovo su pravila koja moraju poštovati kada dođe vreme za testove

Mala matura na Viberu – kanal za sve informacije

Od sada informacije vezane za malu maturu i upis u srednju školu mogu se pratiti i preko Viber-a

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img