„Sa tatom je opuštenije“: Očevi iz Banjaluke koji sami vode decu na more

Priča počinje ovako - jednom, ne tako davno, grupa očeva iz Banjaluke odlučila je da povede decu na more bez mama. Ne brinite se, priča ima srećan kraj.

Junaci ove priče su očevi, ali su još veći heroji njihova deca. Priča počinje ovako – jednom, ne tako davno, grupa očeva iz Banjaluke odlučila je da povede decu na more bez mama. Ne brinite se, priča ima srećan kraj.

Očevi, prijatelji, kumovi, komšije, neki se druže i više od 20 godina. Gde god da se pojave izazivaju simpatije i ljudi ih uglavnom pitaju – da li su sve to njihova deca. Predlog da decu sami vode na more, mame je iznenadio.

Danijel Klasan, jedan od očeva, na pitanje šta je supruga rekla o ovoj ideji odgovara da ona nije bila baš oduševljena, ali da i on vodi isto računa kao i ona.

„Možda sam u nekim stvarima i odgovorniji“, navodi Klasan.

Nikola Knežević kaže da su svi zajedno sa suprugama saopštili ovu ideju, a da su se one tome smejale. „Rekle su otprilike – da vidimo da li se možete odvažiti“, navodi Knežević.

I oni su se odvažili. A kada decu na more vode samo očevi, onda se ne pita za anegdote jer je čitavo putovanje i letovanje jedna velika avantura.

Zoran Dragičević priča da decu na plaži, kada je velika gužva, dozivaju megafonom, dok Danijel Klasan kaže da suprugama preko aplikacije vajber šalju fotografije.

„Onda one kažu – imamo problem, vi ste 16 dece odveli, a na slikama ima 17. Kako to da opravdamo“, priča kroz smeh Klasan.

Da postoji razlika kada ih na more vode tate, deca znaju da prepoznaju.

Navode da letovanje sa mamom podrazumeva više obaveza, a da je sa tatom opuštenije.  „Sa mamama je više problematično. Imali bismo 90 odsto više obaveza da radimo nego kada idemo sa tatama, jer je tada opuštanje, radiš šta želiš“, priča jedan dečak.

Nezaobilazno pitanje u celoj priči je i šta rade mame dok su tate i deca na moru.

„Generalno sređujemo kuću, čistimo, izbacujemo višak stvari dok oni ne dođu. Kad se vrate to opet izgleda isto, kao da ništa nismo radile. Malo posvetimo vremena sebi – družimo se, izađemo, ali je to minimalno“, kaže jedna od njih.

Kada ih vidite kako se druže jasno je da je potrebno samo malo volje za mnogo sreće. Tate deci pokazuju koliko je važno prijateljstvo, uče ih zajedništvu, deljenju i naravno dobroj zabavi.

Od njih bi izgleda nešto mogle da nauče i mame.

 

Pripremila Gordana Cimeša
Izvor: RTS

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Biljana Vasić: Zvono za razlaz je pisnulo i sve što je bilo, polako se zaboravlja

I tako do nove oluje, do novih nezananja, do sledećeg zaprepašćenja nad stvarnošću koju živimo, do narednog nagoveštaja da je balon pred pucanjem. A oluje su ćudljive. Nikada se ne zna koja će biti naša...

Danas se obeležava SVETSKI DAN MUZIKE

Svakog 21. juna širom sveta obeležava se svetski dan muzike - umetnosti u kojoj uživamo na razne načine

Crveni meteo-alarm za naredne dane – pročitajte šta to znači

Samo što je stiglo leto - temperature već tropske zbog čega stručnjaci najavljuju da će na snazi biti crveni-meteo alarm

Objavljena rešenja za TEST IZ IZBORNOG PREDMETA – mala matura 2024

Poslednji test koji su mali maturanti polagali bio je iz predmeta koji su sami odabrali

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img