To ja nazivam poverenjem: 9 pravila za mame dečaka

Ja sam samohrana majka. I od samog početka sam znala da ću morati biti malo drugačija majka ako mislim da razbijem stereotip koji se svodi na nepotpuna porodica = nesrećna porodica.
  1. kako vaspitati decakaAKO DEČAK PLAČE…

Znači došlo je do nevolje. Za vas je ona bezvezna (u vrtiću su mu dali grozni pirinač umesto omiljenog pasulja), ali je za njega ogromna! Za njega je svaka nevolja ogromna. Zato što je detetov svet još uvek malecan da bi se pirinač zanemario i izgubio u njemu… A ako se dogodila nevolja, vaše je da ga umirite! Koliko god da on ima godina. Obavezni ste da ga umirite! To je dogma, zakon vašeg budućeg uzajamnog razumevanja: dete ne sme da neutešno plače. Nikada.

  1. NE ČITAJTE MU BUKVICE.

Nadam se da ovde nije potreban komentar.

  1. VI STE UVEK NA NJEGOVOJ STRANI.

Ne samo na rečima, nego i na delu. Nikada ne povlađujte nastavnicima koji se žale na njega, nikada ne vičite na njega „zbog društva“. Pred ljudima – ON JE UVEK U PRAVU. VAŠ SIN JE UVEK U PRAVU!

I tada se vaš sin neće plašiti da vas upita o onome o čemu se „ne priča“. Zato što će tada znati da vi nećete viknuti na njega: „Kakvo je to pitanje?!“ ili „Kako te nije sramota?!“ Zato što će vam verovati. Drugim rečima, biće siguran u vas. A to je mašta svake majke. I ona se može ostvariti.

 

Odabrala i prevela: Vesna Smiljanić Rangelov

Izvor: Adme.ru

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

7 Komentara

  1. Тооооооооо! Тако је!!!! Тако се узгајају егоцентрици, надобудне будалетине и болесни нарциси! Браво! Прави рецепт за КАКО ВАСКРСНУТИ ХИТЛЕРА!

  2. Bravo „JA“ ! Slažem se u potpunosti. Ovo je odlićan naćin da se na kraju dobije jedna egocentrična,osetiljiva, samoživa, sujetna baba od muškarca, a takvi nam u ovom delu sveta ne manjkaju.

  3. „Vas sin je uvek u pravu“? Svasta! Kakva nevidjena glupost!!!!! Divno ce da se formira s takvim stavom…

  4. Zbog takvog odgoja nastavnici, odgojitelji i okolina imaju problema s djecom. Kod djece se ne razvija empatija, osjećaj za odgovornost nego egoizam i nerealan osjećaj superiornosti.

  5. Imam četiri sina, i gluplji tekst nisam pročitala skoro! Ja sam mom detetu roditelj, majka, ne mogu mu biti drugarica ni najbolji ortak. Možemo da pričamo o čemu god žele, ali na određeni način i uz poštovanje odnosa majka – sin. Meni je ovo bolesno.

  6. Mislila sam da cu procitati savete strucnjaka za odgajanje sinova, naslov zavodi na pogresan put. Sigurno bi i komentari bili drugaciji da je naslov nesto u smislu „odgajanje decaka bez ocinske figure-prica jedne mame“. Inace mi je tekst sve strasniji kako se razvija, jer ja iz njega citam da je mama sebi prakticno gajila partnera. Ne u smislu incesta, nego emotivnog odnosa zajednistva, pricanja o svemu, cutanja o njegovim manama, greskama, nikako mu ne zvocati… to sve zvuci kao da prica o muzu, a ne detetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img