Željana Radojičić Lukić, najkreativnija učiteljica u Srbiji

Učitelji su čarobnjaci, samo toga uvek treba da budu svesni, moto je Željane Radojičić Lukić, učiteljice u školi „Milan Rakić“ u Banji Vrujci.   Ona sama stvorila je čistu čaroliju u ovom malom mestu. Iza fasade seoske škole krije se  najkreativnija učionica u Srbiji, u kojoj đaci ne moraju da sede strogo raspoređeni po klupama, […]

Učitelji su čarobnjaci, samo toga uvek treba da budu svesni, moto je Željane Radojičić Lukić, učiteljice u školi „Milan Rakić“ u Banji Vrujci.

 

Ona sama stvorila je čistu čaroliju u ovom malom mestu. Iza fasade seoske škole krije se  najkreativnija učionica u Srbiji, u kojoj đaci ne moraju da sede strogo raspoređeni po klupama, pred kojom se izuvaju i gde sve može da posluži kao nastavno sredstvo.

– Učitelji kažu – imamo samo tablu i kredu. E, pa ja se s tim ne slažem, jer pored krede postoje i flomasteri, a pored table postoji i kolaž papir – kaže Željana objašnjavajući da je njena učionica napravljena po meri deteta.

A decu smo pitali kakva im je učiteljica. Najbolja, ali stroga, rekli su uglas. Dok granice na času postoje, u Željaninom „Čarobnom selu“ nadomak Banje ih nema. To je učionica pod otvorenim nebom, u kojoj deca tkaju, seju, gaje biljke, kroje, šiju, pecaju i igraju se već zaboravljenim igračkama poput praćki, lastiša i klikera.

 

U mojoj učionici vreme nije ograničeno zvonom, osim onog poslednjeg, koje opominje da je vreme da idemo kući

Učiteljica Željana je za doprinos obrazovanju dobila Svetosavsku nagradu, proglašena je za najboljeg edukatora, a „Blic žena“, najtiražniji i najčitaniji magazin u regionu, proglasila ju je za naj ženu.

Željana priznaje da joj nagrade gode, ali da bi je od svega najviše obradovao novi put do „Čarobnog sela“.

Izvor: Blic žena

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img