Pelena zdravlje čuva

Dobra pelena je ona pelena koja neće dovesti ni do kakve iritacije, ona čija je moć upijanja tečnosti najbolja moguća, koja  je izrađena od prirodnih materijala i maksimalno  udobna.

Evy baby 2Ostvarili ste se nedavno u ulozi roditelja, vašoj sreći nema kraja. Niko ne zna koliko dugo ste to priželjkivali, koliko strepeli kako će proteći trudnoća i sam porođaj. Trudnoća je ionako nešto što traje predugo, ako vas neko pita… Iako su to slatke muke, briga je preovladavala.

I, konačno, posle svega, beba je tu, zdrava, rumena i nežna kao pahulja snega i pomislili ste da ćete konačno moći da odahnete i uživate u čarima roditeljstva… Ali, ni slutili niste koliko neprilika mogu da naprave naizgled bezazlene odluke i koliko je teško svaki dan donositi odluke koje bi nekom ko nije roditelj delovale nebitno… Od toliko šampona izabrati onaj koji će vašoj bebi najviše prijati, od toliko krema onu koja će ojede odnositi za tili čas, najnežniju kupku, mleko za telo… Toliko toga je potrebno nežnoj bebinoj koži. Ponekad kupite najskuplje, ali njoj to ne odgovara, ponekad promašite po najiskrenijim mogućim preporukama svojih drugarica. Tržište, preplavljeno proizvodima za negu beba, još više otežava donošenje svakodnevnih, samo naizgled malih i nebitnih odluka…

Bebina koža, čak pet puta tanja od kože odrasle osobe, osetljivija je više nego što možete i da zamislite. Ujedno ona je i najveći organ novorođenčeta i prva odbrana od raznih spoljašnjih  faktora. Sve navedene činjenice ukazuju da je vredno zaista se potruditi oko odabira prave kozmetike i najboljih mogućih pelena.

Svaki roditelj zna da sem naravno bolesti, najgora stvar koja može bebi da se dogodi je ojed pelenske regije. Taj predeo je ujedno i najugoženiji samom činjenicom da je svakodnevno izložen izlučevinama i sadržaju bebinih creva. Uz odgovarajuću negu i pravilan odabir jednokratnih pelena, sve neprijatnosti i bol koji sa sobom nosi ojed, mogu biti izbegnute.

Šta je zapravo dobra pelena?

Dobra pelena je ona pelena koja neće dovesti ni do kakve iritacije, ona čija je moć upijanja tečnosti najbolja moguća, koja  je izrađena od prirodnih materijala i maksimalno  udobna.

Već dugi niz godina na tržištu, Evy baby pelene ispunjavanju sve neophodne uslove komfora, bezbednosti i kvaliteta i po mnogo čemu se izdvajaju od drugih pelena. Pre svega, sadrže četiri apsorbujuća sloja. To omogućuje maksimalno upijanje tečnosti i njeno raspoređivanje do najdubljeg sloja pelene, što čini da površina uz bebino telo ostane suva, a samim tim i bebina koža. Svaki sloj Evy baby pelene, takođe, sadrži superapsorbujuće kristale koji imaju sposobnost da za sebe vežu veliku količinu tečnosti. Ova karakteristika je vrlo važna jer  omogućuje da pelena ostane na bebi i do 12 časova bez curenja i osećaja vlage. Uz ovo, Evy baby pelena ima još jednu značajnu osobinu – izrađena je od materijala koji propuštaju vazduh, pa koža novorođenčeta može normalno da diše. Osim toga, površinski sloj sadrži aloja veru koja deluje antiinflamatorno i umirujuće na kožu, pa ni nakon dužeg nošenja pelene nema osipa i iritacija.

Uz ostalu prateću negu ovog područja, bebi će u Evy baby peleni biti kao u majčinoj utrobi. Na suvu i čistu kožu bebe potrebno je nanenti odabranu kremu za pelensku regiju koja će zajedno sa pelenom čuvati kožu suvom i zdravom. Nakon svakog pražnjenja creva preporuka je da se ta regija opere vodom i sapunom, a ako je pražnjenje izostalo, posao mogu da obave i vlažne maramice. Veoma važna stavka je i dobro posušiti peškirom nabore i prevoje da se ne bi zadržala vlaga, jer ona pogoduje oštećenjima kože, ali i razvoju gljivica i bakterija. Nakon mazanja kremom, pelena se namesti tako da lepo prijanja, a komfor dodatno garantuju elastične trake sa strane, nčiji je zadatak i da se pelena podesi veličini bebinog struka i nogu ali i da se istovremeno spreči curenje sadržaja sa strane.

Evy baby 2

Uz Evy Baby pelene torba na poklon

Svaka mama želi samo najbolje za svoju bebicu. Tako je i kod izbora pelena. Zato i biraju one pelene koje će obavljati posao na najbolji mogući način a njima omogućiti da budu spokojne. Time se vodio i Evy Baby tim kada je radio na unapređenju postojećih pelena.

Nova, prozračna Evy Baby pelena sa dvostrukom zaštitom od curenja, četiri brzoupijajuća sloja s kristalima, kremastom pamučnom teksturom, produženim bočnim trakama i indikatorom vlažnosti – savršena je zaštita za bebu. Zahvaljujući apsorbujućim kristalima, sposobne su da za sebe vežu sadržaj i ne dozvole njegovo curenje, te mogu ostati i do 12 časova na bebi a da ne dovedu do iritacija i ekcema.

Unapređene Evy Byby pelene sada možete kupiti po povoljnijoj ceni u specijalnom promotivnom pakovanju. Promotivno pakovanje sadrži dva jumbo pakovanja pelena upakovana u praktičnu Evy Baby torbu. Promotivna pakovanja se odnose na veličine 4 i 5, a dostupna su u većim radnjama u periodu od jula pa sve dok traju zalihe.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img

Najnovije

13. maj 1980. Bio je utorak – imali smo 18 godina, tek…

Rock & roll je bio svuda oko nas, mirisalo je na novi val i vuklo na ples. Mogao si izgledati kako hoćeš, ići gde hoćeš, raditi šta hoćeš – naravno u spektru ponuđenog. Bili smo mangupčići, ali svetlosnim godinama daleko od ičeg nalik kriminalu.

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img