Novi pogled na lepote Srbije – KULTURISTA

Autor emisije, Boško Kozarski, koji je ujedno i voditelj, na neposredan način približava gledaocima malo poznata mesta, događaje i ljude.

Već nešto više od četiri meseca na novoj televiziji „Balkan trip“ emituje se serijal putopisa „Kulturista“ kroz koji upoznajemo prirodne i kulturno-istorijske lepote Srbije iz jednog novog, modernijeg ugla. Autor emisije, Boško Kozarski, koji je ujedno i voditelj, na neposredan način približava gledaocima malo poznata mesta, događaje i ljude, otkrivajući nam malo poznate činjenice koje domaćem turizmu daju jednu posebnu notu i mogućnost drugačijeg načnina putovanja koje je nazvano – kulturizam!

Šta vas je podstaklo da pokrenete ovaj serijal?

Nije bio potreban podsticaj, već prilika, a ona se pružila proletos. I pre ovog serijala sam praktikovao nekakvu kombinaciju turizma i istraživanja kulturno-istorijskog nasleđa na Balkanu, samo bez kamere, pa sam nakon ideje pokretanja ovog serijala prosto ekranizovao ono što sam i živeo – kulturizam. Sad je to već ozbiljna priča koje je čak pokrenula jedan deo publike da na isti ili sličan način počnu sa istraživanjem Srbije.kulturista bosko kozarski

Kako birate mesta i ljude koje ćete snimati, odnosno ko kreira teme svake epizode?

Može zvučati neprofesionalno, ali ovaj serijal nema ni organizatora, ni scenaristu, ni reditelja. Ljudima iz televizijskog sveta zvuči neverovatno da kompletnu priču realizuje samo dvoje ljudi, moj brat Sava i ja. Na putovanje krećemo samo sa osnovnom pripremom, znamo gde idemo i ko nas tamo čeka, kao i šta je u tom kraju zanimljivo od legendi i predanja, a sve ostalo se „režira“ na licu mesta. Zato je kulturizam pravi avanturizam! (smeh) Šalu na stranu, ceo ovaj serijal ne bi imao tu zanimljivu notu da je sve iscenirano i da moram da glumatam. Ovako imamo realnu priču, a to publika prepoznaje i zbog toga prati naše skitnje iz epizode u epizodu.

Koliko je epizoda planirano i šta nas još čeka od kulturističkih avantura?

Što se mene tiče, ova tema je beskrajna, jer Srbija krije neverovatne priče na svakom koraku i ne vidim nikakkav „rok trajanja“ Kulturiste. Na prvom mestu, dok god bude interesovanja televizije „Balkan trip“, nećemo menjati termin i mesto, kako se to kaže televizijskim rečnikom, a kako smo tek počeli sa ovom temom, kraj je daleko iza horizonta. Da uprostimo odgovor, čeka nas još mnogo neotkrivenih prirodnih lepota, zanimljivih ljudi, interesantnih predanja i legendi koje čekaju da budu ekranizovane. Kulturizam – to je i beskrajni plan putovanja.

kulturista bosko kozarskiKoju biste epizodu posebno izdvojili i preporučili da pogledaju oni koji do sada nisu imali prilike da uživaju u serijalu „Kulturista“?

Jao, ovo je kao ono pitanje koje ti je dete draže. (smeh) Šalim se! Evo neka bude da bih izdvojio priču o skrivenom gradu i pećinskoj crkvi u epizodi „Mali Zvornik, velike tajne“, kao i istraživačke avanture „Stazama Svetog Save“ i „Tragom Miloša Obilića“. Možda da dodam i preporuku za epizodu „Novi Pazar – duh orijentalne Srbije“, jer je ta epizoda posebno zapažena kod publike.

Serijal putopisa „Kulturista“ se emituje na televiziji „Balkan trip“ i to premijerno petkom od 14.30 i 21:00 čas, a reprizno svakodnevno u terminu od 18:00 časova. Ukoliko volite da „bindžujete“ ovakve serijale, posetite i jutjub kanal „Kulturista“ i čeka vas intezivno i uzbudljivo putovanje.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img

Najnovije

13. maj 1980. Bio je utorak – imali smo 18 godina, tek…

Rock & roll je bio svuda oko nas, mirisalo je na novi val i vuklo na ples. Mogao si izgledati kako hoćeš, ići gde hoćeš, raditi šta hoćeš – naravno u spektru ponuđenog. Bili smo mangupčići, ali svetlosnim godinama daleko od ičeg nalik kriminalu.

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img