Počela prijava za prijemni ispit za specijalizovana odeljenja srednje škole

Prijave se tiču polaganja ispita za upis u specijalizovana i umetnička odeljenja srednjih škola u Srbiji za školsku 2024/25 godinu

Počela prijava za prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija, kao i za umetničke srednje škole počela je 15. aprila i trajaće do 22. aprila 2024. godine, do 16 časova.

Onlajn prijava za prijemni ispit kandidata vrši se na portalu Moja srednja škola – mojasrednjaskola.gov.rs, odnosno preko naloga na ovom portalu kome pristupa roditelj ili drugi zakonski zastupnik šifrom za eDnevnik ili za nalog na Nacionalnom portalu za elektronsku identifikaciju eID.gov.rs.
Ukoliko učenici ne iskoriste mogućnost prijave onlajn, mogu se za polaganje prijemnog ispita prijaviti 19. ili 22. aprila, od 9 do 16 časova u svojoj osnovoj školi ili u školi u kojoj polažu prijemni ispit.
Polaganje prijemnih ispita biće organizovano u srednjim školama od 10. do 19. maja, a učenici svoje rezultate moći će da vide na portalu Moja srednja škola – www.mojasrednjaskola.gov.rs.
Preliminarnim planom upisa za školsku 2024/2025. godinu previđeno je nešto manje od 5.000 mesta u specijalizovanim odeljenjima gimnazija za matematiku, fiziku, geografiju i istoriju, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, scensku i audio-vizuelnu umetnost, filološke nauke, sport, bilingvalna odeljenja, kao i za umetničke srednje škole – likovne, baletske i muzičke.

Izvor: 021.rs

spot_img
spot_img

Najnovije

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Jelena Marković, Srbija velikog srca: Svest i Savest

Jelena Marković - predsednica Humanitarne organizacije za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom "Srbija velikog srca"

Jelena Holcer: Hvata li i vas nekad „Đurina minuta“?

Jelena Holcer već više od 25 godina radi sa decom, razume ih i priča sa njima o svemu što ih muči. Svoje metode, iskustvo i znanje do sada je pretočila u brojne knjige, a neprestano stiže do novih načina da pomogne.

Snežana Stupar (Odbor za obrazovanje): „Godine uzleta“ – imamo li krila?

"Godine uzleta" za razliku od prethodnog programa, detetu ne nameće neophodni sadržaji koje treba da savlada već vaspitači u interakciji sa decom dolaze do ideja o sadržajima koji su im interesantni i korisni.

Štrajk i protest prosvetnih radnika – zahteva se izmena Krivičnog zakonika

Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) najavila je 16. maj, protest u podne ispred Skupštine Srbije, kao i delimičnu ili potpunu obustavu rada (štrajk).

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img