Stižu vrućine: Šta preduzeti da deca piju više vode na visokim temperaturama?

Kako naše neumorne mališane podstaći da piju više vode kad zavladaju vrućine? Evo nekoliko korisnih saveta:

Kako naše neumorne mališane podstaći da piju više vode kad zavladaju vrućine? Evo nekoliko korisnih saveta:

Veoma su živahni i aktivni, ne osećaju vrućinu i umor, svojom energijom pokreću svet – takvi su mališani. Poslednje o čemu razmišljaju je da li piju dovoljno vode. I na kraju, ko je u njihovom uzrastu spreman da prekine igru kako bi utolio žeđ?

S druge strane, visoke temperature izazivaju pojačano znojenje i gubljenje tečnosti iz organizma, i nedovoljan unos vode može imati štetne posledice po njihovo zdravlje. Simptomi dehidracije su glavobolja, vrtoglavica, grčevi u mišićima, a dehidraciju prati opasnost od pregrevanja i povećan rizik od urinarnih infekcija.

Kako onda naše neumorne mališane podstaći da piju više vode kad zavladaju vrućine? Evo nekoliko korisnih saveta:

  • Ograničite deci unos slatkih pića – iako jesu tečnost, sokovi i gazirani napici sadrže puno šećera i neće utoliti žeđ. Svetska zdravstvena organizacija je 2010. izdala preporuke u kojima stoji da bi trebalo da pijemo mnogo više vode nego što pijemo slatkih napitaka.
  • Razgovarajte sa decom o važnosti vode i stalno insistirajte na stavu da vodu ništa ne može zameniti, kako bi postepeno razvili svest i naviku da redovno piju vodu.
  • Učinite vodu lako dostupnom – potrudite se da dete uvek ima pri ruci svoju flašicu sa vodom, naročito ukoliko je van kuće.
  • Dodatno ih motivišite – odaberite vodu u ambalaži koja je tako osmišljena da raduje i zainteresuje mališane. Mališanima se posebno dopadaju junaci koji ukrašavaju flašice VODAVODA Vodice – Kroko Loko, Sirena Milena, Vasa od Talasa, Lelujava Lela, Bred Kit i Koni Morski Poni. Ono što junake VODAVODA Vodice čini posebnim jeste da ih deca mogu bliže upoznati kroz crtani serijal na Youtube kanalu Vodica morska avanturica. Iz epizodice u epizodicu, likovi ih vode u nove pustolovine, učeći mališane pravim vrednostima poput poverenja, solidarnosti, znanja, druženja i sportskog duha.

Da su roditelji i mališani prepoznali posebnost VODAVODA Vodice govori i podatak da je prema istraživanju nezavisne agencije Nielsen – VODAVODA Vodica najprodavanija na teritoriji Srbije u kategoriji voda za decu. VODAVODA Vodica dolazi iz arteškog izvora Banje Vrujci sa dubine od 605 metara i poseduje NSF sertifikat kojim se mogu pohvaliti jedino najkvalitetnije vode poput Eviana i Periea.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img

Najnovije

Međunarodni dan porodice – u Srbiji najviše onih sa jednim detetom

Međunarodni dan porodice se slavi svakog 15. maja već 30 godina

Nekad je rešenje samo u razmišljanju izvan okvira (priča o dva kamenčića)

Razmišljanje izvan granica i drugačije od očekivanog - može dati rešenje za naizgled nerešive probleme. Koliko puta ste u problemu videli samo crnu stranu - bez mogućnosti da situaciju okrenete u svoju korist?

O roditeljstvu nas ne uče u školi, a trebalo bi. Kako da pružite detetu više od krova nad glavom, hrane, odeće i igračaka?

Koje su to osnovne potrebe svakog deteta i na koji način da ih ispunite kao roditelj? Nije dovoljno samo obezbediti krov nad glavom, hranu i igračke da bi dete "imalo sve što treba" Piše: Ivana Sinđić, psihoterapeut

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img