Australija: Devojke u školama uče da promene automobilske gume i ulje

"Ovo je fantastično! Volela bih da sam i ja mogla da naučim ove veštine. Korisno je učiti devojke da budu jake i nezavisne"

Grupa tinejdžerki u srednjoj školi u Siddneju nedavno je usvojila vredne veštine. Kako piše Dejli Mejl, 11 devojaka uzrasta od 16 do 17 godina naučilo je kako da se ponaša u slučaju saobraćajne nesreće, kako da proveri pritisak u automobilskim gumama i zameni ulje.

Ideja je počela da se razvija kad se firma Galmatik, koja žene podučava održavanju automobila, javila koledžu Stela Maris.

„Godišnje podučavamo do 100 hiljada tinejdžera u školama u svim delovima Sidneja kako da održavaju automobil i pomažemo ljudima da se osećaju prijatnije i sigurnije za volanom. Naši tečajevi nisu namenjeni samo tinejdžerima“, rekla je za Dejli Mejl Australija direktorka Galmatika Elena Mitakos.

Pomoćnica direktora koledža Stela Maris, Ejmi Smit kaže da su polaznice radionice jako zadovoljne, kao i njihovi roditelji.

„Povratne informacije su jako dobre, učenice kažu da su edukatorke strpljive i temeljite“, ističe Smit.

Svi su zadovoljni interesom učenika za radionice, a o njihovoj korisnosti svedoče i komentari na Fejsbuk stranici škole.

„Ovo je fantastično! Volela bih da sam i ja mogla da naučim ove veštine. Korisno je učiti devojke da budu jake i nezavisne“, kaže jedna žena.

„Kao mama jedne od 11 polaznica tečaja, mogu reći da je ovo hvale vredno. Stvarate sigurne vozače koji imaju važna znanja“, dodaje druga.

Izvor: Index.hr

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img