Fudbaleri Rumunije genijalnom akcijom podstiču decu da uče matematiku

Genijalna akcija "fudbalske kuće" naših komšija pred meč sa Španijom

Fudbalska reprezentacija Rumunije igra u nedelju uveče prijateljsku utakmicu protiv Španije, a nacionalni savez zemlje u našem komšiluku je iskoristio ovaj trenutak da promoviše jednu zaista edukativnu akciju.

Naime, rumunski igrači na dresovima za trening imaju ispisane jednostavne matematičke operacije umesto svojih brojeva, a sve u cilju kako bi pomogli deci da lakše savladaju matematiku.rumunska reprezentacija

Kako su treninzi otvoreni za javnost, tako i veliki broj mališana može prisustvovati njima i uz gledanje svojih idola, mogu vežbati i matematiku.

– Fudbal i matematika se ne isključuju međusobno. Na sport i obrazovanje moramo gledati kao na temelje našeg društva. Želimo imati zdravu zajednicu i pametne učenike, nadamo se da će deca uz fudbal lakše učiti matematiku – poručio je predsednik FS Rumunije Razvan Burleanu.

Izvor: Telegraf

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img