Kako smo se pomirili sa zahtevnom gospođom matematikom

Sa priličnim rupama u znanju i srozanom ocenom iz matematike, dete je sasvim samo krenulo svakodnevno da lekcije predavane u školi pregleda na sajtu Akademije.

Piše: Jasmina Jovanović

Dobro je da su davno prošla vremena kada su roditelji bili osuđeni samo i jedino na privatne profesore kada je matematika u pitanju. Da, naravno da je to do skoro bilo najdelotvornije i da bismo svi voleli da imamo i novca i uslova za privatne časove, ali vremena se menjaju.

Nekada je sem sredstava bilo neophodno izdvojiti i vreme, naći osobu kojoj se veruje i koja ima dobre preporuke i što je osnovno – da ume da prenese znanje. Danas je dovoljno samo otići na sajt Akademije Uči slobodno. U veku tehnologije i naučnih dostignuća, nećemo posumnjati da svaka kuća danas ima računar i konekciju na internet.

Naše iskustvo sa Akademijom uči slobodno bilo je sasvim neočekivano pozitivno. Danas kada internet nudi svakojake mogućnosti i kada je ključno prepoznati koja od ponuđenih stvari je ozbiljna a koja ne, priznajem da se  na samom početku nismo mnogo nadali. Sa priličnim rupama u znanju i srozanom ocenom iz matematike, dete je sasvim samo krenulo svakodnevno da lekcije predavane u školi pregleda na sajtu Akademije.

Lekciju po lekciju, videla sam da dete koje inače nema sklonost ni ljubav prema matematici, prelazi gradivo bez pogovora i negodovanja, i kako je svaki put sve samouverenija.Odmah na samom početku već je bila oduševljena i rešena da nastavi sa posećivanjem sajta.

Video lekcije poseduju detaljna i postupna objašnjenja Sem zvuka, dakle glasovnog objašnjenja nastavnika, smirenim i jasnim tonom, naporedo je ponuđeno i praćenje zadatka pisanjem. Uočili smo brojne prednosti “virtuelnog nastavnika“. Dete može da sedne za računar kad god poželi (a ne samo kada je plaćen čas i nastavnik), da obnovi gradivo bilo kog razreda i uđe u oblast koja ga zanima, ili u našem slučaju – muči. Sasvim jasno su odvojeni i razredi i oblasti. Ako je potrebno, dete može da  napravi pauzu, vrati se na početak, ili par puta pregleda isti zadatak. Ovakav način učenja omogućava i komfor i znanje. A nakon pređene lekcije i urađenih zadataka, učenik može i u video lekciji sasvim sam da proveri svoje znanje kroz testove.uci slobodno matematika

Koliko Akademija Uči slobodno svakodnevno napreduje i teži usavršavanju video lekcija, govori nam i jedan segment iz njihove politike privatnosti u kome objašnjavaju i koji podaci o sajtu su im potrebni i čega su sve pokazatelji: Prikupljamo podatke o aktivnostima prilikom učenja, navikama pri upisivanju kurseva, rešavanju testova i slično. Sve ovo nam omogućava poboljšanje kvaliteta Sajta kao i vašeg doživljaja.

Neki od konkretnih primera korišćenja podataka su:

  • Broj otvaranja lekcije u poređenju sa brojem pokušaja rešavanja testa nam govori o usaglašenosti lekcije i testa uz tu lekciju.
  • Zadržavamo podatke o prijavljivanju na Sajt kako bi omogućili brži rad i uklonili potrebu za ponovnim unošenjem parametara za  prijavu i time pojednostavili proces.
  • Praćenje na koji način se služite Sajtom i koliko vremena oduzima odabir kurseva i lekcija pomaže nam u razvoju i poboljšanju Sajta i usluge.
  • Pratimo i sakupljamo podatke o tome koje tipove članarina korisnik preferira, koliko redovno obnavlja članarinu i vreme godine kad je obavlja i ove podatke koristimo pri poslovnim istraživanjima i projekcijama.
  • Skupljamo i čuvamo tehničke podatke kao što su tip korišćenog web pregledača, operativni sistem i druge softverske i hardverske informacije, a u cilju praćenja kad i kako korisnici pristupaju Sajtu čime smo u mogućnosti dodatnog prilagođavanja Sajta Vašim potrebama.

Na samom kraju, jasno je da nemamo baš ni jednu zamerku na rad i način na koji nas Akademija svaki dan miri sa matematikom i čini nas prijateljski nastrojenima prema toj staroj, zahtevnoj gospođi.

I, da, sasvim je jasno da svima od srca preporučujemo da sa Akademijom Uči slobodno stiču nova znanja ili utvrđuje gradivo.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img