Ne damo Ljubu: Nastavak protesta roditelja zbog smene direktora OŠ „Svetozar Miletić“

U Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" i danas širom otvorena vrata - roditelji potpisuju saglasnost da deca neće ići na nastavu zbog iznenadne smene direktora Miroljuba Mosurovića. Roditelji poslali pismo predsednici Vlade Ani Brnabić

Nastave u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ nije bilo prvog dana nove školske godine, a neće je biti ni u ponedeljak. Sutra će samo prvaci imati predviđene časove, dok nastava za ostale učenike neće biti održana. Tako su odlučili roditelji učenika škole, nezadovojni zbog iznenadne smene direktora Miroljuba Mosurovića, koju je dan uoči nove školske godine potpisao ministar prosvete Mladen Šarčević.

Juče i danas roditelji, koji su se u petak okupili ispred škole ujutro i uveče kako bi pružili podršku smenjenom direktoru, u holu škole potpisuju saglasnost da deca neće ići na nastavu dok ministar ne povuče rešenje o smeni.

Roditelji uporni – deca neće ići na nastavu 

Prethodno je direktor Mosurović na skupu kojem je prisustvovalo više stotina roditelja okupljenih u dvorištu škole pozvao ministra Šarčevića da poseti školu, koju je komisija Ministarstva prosvete dala najvišu ocenu, i razgovara sa njim.

Savet roditelja u međuvremenu je napisao i pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabiću kojem su je informisali da deca nisu krenula 1. septembra u školu. Roditelji u pismu upućenom premijerki između ostalog navode da je „rad škole destabilizovan odlukom ministra o smeni direktora Mosurovića i raspuštanjem Školskog odbora“, kao i da za njih „to de facto znači privremenu upravu u najboljoj zemunskoj školi, prema stručnoj oceni istog tog ministarstva“.

„Ne damo direktora Ljubu!“

Roditelji su obavestili premijerku da su odlučili da do daljeg ne šalju decu u školu i u želji da se stanje u školi što pre vrati u normalu, odnosno đaci na nastavu, zamolili su je „da iskoristi svoj autoritet prve osobe Vlade Srbije i da naloži ministru da se stanje u školi Svetozar Miletić vrati u period pre donošenja rešenja o smeni direktora Mosurovića“.

Savet roditelja škole navodi da su uočene nepravilnosti zbog kojih je Mosurović smenjen „bile nepravilnosti, a ne teško kršenje relevantnih zakona, kao i da rešenje o razrešenju direktora sadrži opise nepravilnosti, koje su otklonjene još u januaru“. Roditelji, koji tvrde da su „uvek bili i ostali najžešći kritičari rada direktora i nastavnog osoblja škole“, navode i da smatraju „da je razrešenje neprimerena mera, jer ne sagledava odnos nepravilnosti i dobrog rada“, uz podsećanje da je u poslednjem stručnom postupku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja OŠ „Svetozar Miletić“ ocenjena najvišom ocenom – četiri, baš kao i direktor Miroljub Mosurović.

Direktor, kao i nastavno osoblje Osnovne škole „Svetozar Miletić“ sutra će doći na posao, ali đaci, odlukom roditelja neće ići na nastavu. Roditelji će se okupiti u ponedeljak u 19 časova opet ispred škole, kada bi direktor Mosurović trebalo da ih informiše o tome da li je razgovarao sa ministrom.

Izvor: Mondo

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img