Pravilnom negom do zdrave i negovane bebine kože

Adekvatna kozmetika, napravljena po meri i potrebama bebine kože, itekako je potrebna. Čak se može reći da je neophodna, jer tako fino i nežno biće zaslužuje podjednako nežnu negu.

Bebi nije potrebna kozmetika je vrlo često savet koji će mladi roditelji dobiti od svojih rođaka i prijatelja. Sve što joj se nanese na kožu je hemija – reći će. A zapravo, jedina istina je da bebi nije potrebna pogrešna kozmetika. Ona koja nije dermatološki testirana i koja sadrži parfeme, konzervanse i paraben. Dakle, ona  koju ne preporučuju pedijatri. Adekvatna kozmetika, napravljena po meri i potrebama bebine kože, itekako je potrebna. Čak se može reći da je neophodna, jer tako fino i nežno biće zaslužuje podjednako nežnu negu.

Ipak, farmaceutske kuće su prateći potrebe roditelje i beba, novim hipoalergijskim formulama protiv isušivanja, a za negu nežne i osetljive dečije kože, uspele da pomire roditelje koji su rastrzani između saveta rođaka koji bebu ne bi ni kupali par dana i svog unutrašnjeg osećaja koji im govori da beba voli i da se kupa i da se nežno masira dok se maže mlekcima i losionima.

Uz dobar odabir kozmetike i uvažavanje mišljenja pedijatara i dermatologa, nije teško pravilno negovati bebinu kožu i ujedno uživati u tome.

beba kozmetika

Među prvim proizvodima koji su tu da ulepšaju dane i roditeljima i bebama nalazi se Mamma&Baby šampon za bebe, koji predstavlja dragoceni  proizvod iz Mamma&baby linije proizvoda za dečiju negu. Sa ključnim sastojcima formule kao što su neven i glicerin, i neutralnom ph vrednošću, on je mamin najbolji saveznik u pranju i nezi temena i kose beba. Po skoro istoj formuli napravljena je i kupka koja je kao i šampon predviđena za svakodnevnu upotrebu bez bojazni od bilo kakve iritacije.

Za mame koje vole praktične proizvode kao što su Mamma&baby 2u1 Top to toe, dakle i kupka i šampon u jednoj bočici, proizvođač je oplemenio proverene i brižljivo odabrane sastojke kalendulom i glicerinom koji će od kupanja napraviti pravi ugođaj i za mamu i za bebu.

Uprkos  pogrešnom ubeđenju roditelja čim se sretnu sa prvim pelenskim osipom je da su pelene za jednokratnu upotrebu krive za to, važno je znati da su zapravo jedini krivci telesne izlučevine. Novija istraživanja pokazuju da su jednokratne pelene tako dizajnirane da tečnost upijaju mnogo bolje nego starinske, platnene i da zato povoljno deluju na pelensku regiju. Ipak, ako se dogodi da je  ojed posledica alergijske reakcije na sastojke pelene, može se dogoditi da je potrebno promeniti proizvođača ili par dana napraviti pauzu i koristiti platnene pelene.

Mamma&baby pelene posebno su dizajnirane kako bi osetljiva koža vaše bebe ostala suva i negovana. Visoko upijajuće jezgro zajedno sa specijalnim slojem za upijanje i raspodelu sprečava bilo kakvo curenje dok meka prednja strana i prozračne zaštitne trake omogućavaju da bebina koža diše. Zahvaljujući elastičnim zatezačima mališani mogu slobodno da se vrpolje a vi ne morate da brinete da li će zbog toga koža vaše bebe ostati suva.

beba kozmetikaJoš jedan pomoćnik kvalitetnih pelena i čuvar bebinog zdravlja je sasvim sigurno Mamma&Baby puder za bebe. On  je idealno sredstvo za prikupljanje viška vlage na mestima gde je to neizbežno. Bez veštačkih boja i konzervansa, Mamma &baby puder je prvi neprijatelj osipa i ujedno čuvar zdrave kože beba bez ojeda i iritacija.

Mamma&Baby losion je specijalno kreiran da štiti i neguje osetljivu bebinu kožu. Veoma blaga formula  dovoljno je  nežna i za najosetljiviju kožu. Kombinacija brižljivo odabranih sastojaka je specijalno  kreirana kako bi bila pogodna za čestu upotrebu. Sadrži maslinovo i bademovo ulje. Obnavlja prirodnu vlažnost bebine kože nakon svakog kupanja.

Brizi o najmlađima brend Mamma&baby doprineo je i izuzetnom kremom Mamma&baby krem soft, specijalno kreiranom da štiti i neguje osetljivu kožu beba i male dece. Krema u sebi sadrži maslinovo i bademovo ulje kao i alantoin.Ovi sastojci doprinose celodnevnoj zaštiti kože beba, ublažavaju potencijalne iritacije  i crvenilo, koje su u pelenama neizbežne, i ujedno jačaju zaštitnu i odbrambenu funkciju kože. Krema  u sebi ne sadrži parabene, mineralna ulja dermatološki je testirana i pogodna za dugotrajnu upotrebu.

Temenjača prolazi sama od sebe – reći će neko mladoj zabrinutoj mami. Temenjača uglavnom prolazi spontano za nekoliko meseci, ali se može primeniti nekoliko postupaka kojim se ublažavaju simptomi. To se odnosi na tretman blago zagrejanim Mamma&Baby uljem, koje se ostavlja par sati, a zatim se uklanja  pranjem blagim Mamma&Baby bebi šamponom. Posle pranja kosicu, a samim tim i teme  treba blago masirati peškirom i četkati mekanim četkama suprotno od pravca rasta kose, jer se na taj lagano skidaju  ljuspice od temenjače. Dakle moguće je ubrzati prolazak temenjače jer je Mamma&baby ulje za bebe specijalno kreirano za negu osetljive bebine kože. Veoma blaga formula bez boje i konzervansa nežno neguje kožu bez isušivanja. Sa maslinovim je  i bademovim uljem, umiruje i hidratizuje bebinu kožu.

Vlažne maramice, iako su u poslednje vreme ozloglašene i okrivljene za određene dermatitise, su prvobitno napravljene baš kao bebi vlažne maramice. I za njih je istina kao za celokupnu kozmetiku – ako su napravljene od proverenih sirovina i kvalitetnih sastojaka one su saveznik i majki i bebine kože. Da mogu da nam kažu bebe bi sigurno rekle da je sve bolje od onog sadržaja u peleni.

Dakle, posebno ako se radi o vlažnim maramicama Mamma&Baby  zahvaljujući čijoj mekoj teksturi i specijalno razvijenoj formuli čišćenje pelenskog dela postaje pesma bilo gde, ali isto tako  i čišćenje bebinih ruku, nogu i ostalih delova tela kada god je kupanje onemogućeno. Ekstrakt aloa vere i hidratantna emulzija umiruju bebinu osetljivu kožu i štite je od isušivanja.

Nove tehnologije, brižljivo odabrane sirovine i proveren kvalitet osnovni su imperativi brenda Mamma&Baby. Uz odabir ovih proizvoda roditelji gratis dobijaju spokoj, jer sva testiranja i dermatološka istraživanja govore u prilog kvalitetu kozmetike Mamma&baby a mogućnost bilo kakve iritacije svedena je na minimum.

Zato za bezbrižne dane koje provodimo uz naše najmlađe i najslađe, pravac Lilly drogerije! Jer, od čitavog detinjstva, najkraće su naša deca upravo bebe.A, samim tim, taj period najbrže prođe, i zato neka svaki trenutak bude uživanje!

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Tamo gde je odbrana svog mišljenja važnija od razumevanja, nema konverzacije, samo nadmudrivanja.

Način na koji pričamo sa drugima pokazuje zapravo mnogo više o nama i našim stavovima, našem karaktoru, ličnosti i mišljenju...

Dehidratacija kod dece može biti opasna – evo kako prepoznati prve znake

Dehidratacija kod dece javlja se češće nego kod odraslih zbog njihovog mnogo aktivnijeg dnevnog ritma

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img