Premijera predstave „Magareće godine“ pozorišta „Boško Buha“

Premijera predstave Magareće godine pozorišta Boško Buha, koju je režirao Marko Manojlović biće održana u subotu, 22. novembra u Ateljeu 212. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, to je prvi put da se na programu pozorišta Boško Buha nađe komad Branka Ćopića. Direktor tog pozorišta Milorad Mandić je ukazao da Boško Buha ovu premijeru […]

Premijera predstave Magareće godine pozorišta Boško Buha, koju je režirao Marko Manojlović biće održana u subotu, 22. novembra u Ateljeu 212.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, to je prvi put da se na programu pozorišta Boško Buha nađe komad Branka Ćopića.

Direktor tog pozorišta Milorad Mandić je ukazao da Boško Buha ovu premijeru organizuje kao putujuće pozorište, budući da njihove prostorije zbog sanacije nisu još u funkciji.
Mandić je dodao da su na programu su do sada uglavnom bile bajke, jer se smatralo da deca kroz njih mogu najviše da nauče, ali da će se pozorište sada, u skladu sa novim okolnostima, opredeljivati za nove naslove.
On se zahvalio pozorištu Atelje 212 koje im je ustupilo prostor za probe i izvođenje predstave.

Reditelj Marko Manojlović je priznao da je za njega režiranje komada „Magareće godine“ bilo veliki izazov, jer je, kako je naveo, Ćopić lak za čitanje, ali veoma težak za priređivanje na sceni.
Manojlović je ukazao da je od velikog značaja to što pozorište Boško Buha i u ovom trenutku radi i izbacuje premijere, ali i to što su u predstavi većinom učestvovali studenti Fakulteta dramskih umetnosti.
Njima su podršku pružile starije kolege Zoran Cvijanović koji igra starijeg Branka Ćopića, Aleksandar Đurica i Andrej Šepetkovski. Ostale uloge pripale su studentima FDU među kojim je i Ivan Zablaćanski koji tumači lik mlađeg Ćopića.

 

Cvijanović je podsetio na veoma važan jubilej – stogodišnjicu Ćopićevog rođenja, ocenivši da glumci nemaju često priliku da igraju nešto što ih se tiče, te da je za mlade glumece ovaj komada od velikog značaja.
Dramaturg Milica Konstatinović je podsetila da je Ćopić jedan od najboljih pisaca za decu, ukazavši na njegov izuzetan verbalni humor, fantastične karaktere likova, koji su komični u tragičnim situacijama, životni i prepoznatljivi.
Za kostime u predstavi zadužena je Lana Cvijanović, Vesna Popović za scenografiju, a kompozotor je Vladimir Pejković.
Predstava će u suboru u 17 sati premijerno biti izvedena za decu, a u nedelju, 23. novembra u 20 sati za odrasle.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img