Za vikend dečji maraton, vitezovi, avantura na Avali…

Predstoji nam vikend u duhu izbora, praznika i jubileja, a Beograđanima se pruža mogućnost da učestvuju u različitim događajima zabavnog i edukativnog karaktera

Predstoji nam vikend u duhu izbora, praznika i jubileja, a Beograđanima se pruža mogućnost da učestvuju u različitim događajima zabavnog i edukativnog karaktera, u skoro svim delovima grada.

Lazareva subota ili Vrbica i Cveti praznici su koje obeležavamo ovog vikenda i koje najviše vole mališani, a mnogi događaji u Beogradu organizovani su upravo za najmlađe.

Dečji maraton

Tako se, nekoliko dana nakon Beogradskog maratona, ove subote u Zoološkom vrtu održava i 23. Smoki Smoki Dečiji maraton, u čijim kvalifikacijama je učestvovalo 16.000 mališana iz svih predškolskih ustanova Beograda. Dolazak dece počinje već od 10 sati, a finalna trka oko Slonare startovaće u 12.30.

Rođendan tornja

Poligoni za decu, a adrenalinska zabava za starije očekuju u subotu sve one koji posete kompleks tornja na Avali od 12 do 18 sati, povodom šestog rođendana ove znamenitosti Beograda.

Posetioci će moći da se oprobaju u pucanju u peintbol metu, streličarstvu, spuštaju ziplajnom i učestvuju u brojnim nagradnim igrama, dok će za najmlađe posetioce biće postavljeno nekoliko Pertini poligona. Svi učesnici pozivaju se da učestvuju i u humanitarnoj akciji „jedno jaje, jedno dete“, a prikupljena i ofarbana jaja će biti odneta najmlađima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

Oldtajmeri

Ljubitelje oldtajmera u subotu očekuje 10. jubilarni godišnji skup Udruženja istoričara automobilizma na platou ispred Muzeja istorije Jugoslavije, gde će biti izloženo oko 150 vozila iz više zemalja Evrope. Osim izložbe, koja će trajati od 10 do 15 sati, posetioci će moći da prisustvuju i prezentacijama iz istorije motorizacije u Srbiji u sali Muzeja, koje će održati članovi Udruženja.

Vitezovi na Kalemegdanu

Srednjovekovni spektakl „Vitez fest“ na Beogradskoj tvrđavi održava se oba dana vikenda, a osim viteške borbe, posetioce očekuje više od 1000 učesnika muzičkog programa, izlagački skupovi i različite radionice. Manifestacija počinje okupljanjem u 11.30 sati kod Spomenika knezu Mihailu, odakle će se u defileu krenuti ka Tvrđavi.

Na Beogradskoj tvrđavi u Stambol kapiji posetiocima će se od 11 do 19 sati, od četvrtka do nedelje, predstaviti tkanje na razboju, kaligrafiju, pustovaje vune i opančarstvo, voskarstvo i drugi zanati. Srednjovekovni kostimi upotpuniće ceo doživljaj, a posetioci će moći da ih probaju i da se slikaju  u njima. Majstori starih zanata upoznavaće zainteresovane sa tajnama svojih veština sve do početka oktobra.

Jevremova – ulica susreta

Praznik Cveti ujedno je i slava i Dan opštine Stari grad, te će biti obeležen tradicionalnom manifestacijom „Jevremova – ulica susreta“. U ovoj ulici, koja se proteže od Kalemegdana do Skadarlije, od 11 do 14 sati posetiocima će se predstaviti brojna udruženja građana, vrtići, ustanove, škole, kulturno-umetnička društva i drugi. Muzički program u okviru „Jazzvremove“ počinje u 11 sati ispred „Parobroda“ nastupom Mambo Starsa, gde će kasnije nastupiti Goran Grbić i Mikser Haus big bend. Na sceni kod vrtića „Leptirić“ od 12 sati nastupaće Sara Jo, a od 13 sati Beti Đorđević.

M. Rašić

Izvor: Blic

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img