Bijenale dečjeg stvaralaštva „BUDI“ nagrađuje putovanjem u Diznilend

U organizaciji Kultrunog centra Pančeva održaće se Peto međunarodno bijenale umetničkog dečjeg izraza, a pobednik će kao nagradu osvojiti put u Diznilend.   Peta umetnička takmičarska manifestacija pod nazivom BUDI, održava se uz slogan „Snovi su da se prate“. Na konkursu mogu učestvovati obrazovne i kulturne institucije i deca uzrasta do 15 godina, koji svoje […]

U organizaciji Kultrunog centra Pančeva održaće se Peto međunarodno bijenale umetničkog dečjeg izraza, a pobednik će kao nagradu osvojiti put u Diznilend.

 

Peta umetnička takmičarska manifestacija pod nazivom BUDI, održava se uz slogan „Snovi su da se prate“. Na konkursu mogu učestvovati obrazovne i kulturne institucije i deca uzrasta do 15 godina, koji svoje radove pošalju do 15. aprila 2014. godine. Pobednika ove manifestacije očekuje „Munjeviti Krinfolion“, Gran-pri festivala, i putovanje u Diznilend sa pratiocem. Pored glavne nagrade, maštovito će biti nagrađeno još mnogo malih umetnika čiji radovi budu proglašeni za najuspešnije.

Deca mogu poslati radove iz sledećih kategorija:

 

1. BUDI uspavanka: Deca treba da napišu tekst za uspavanku, a najbolju uspavanku će komponovati Svetlana Milić i izvesti sa dečijim horom „Čuperak“ na svečanoj dodeli nagrada. (Tekst poslati čitko ispisan ili odštampan)

 

2. BUDI lutka za spavanje: Deca treba da nacrtaja, nažvrljaju ili skiciraju stvorenja iz njihovog najčudnijeg sna, a pet prvih radova, uz pomoć odraslih umetnika, biće pretočeno u lutku ili ilustraciju po ideji pobednika. (mogu se poslati crteži, skice, kolaži, stripovi…)

 

3. BUDI boje mojih snova: Deca treba da nacrtaju strip u kome se odigrava njihov najlepši san. (Strip se može predati u vidu crteža, kolaža, fotografija…)

 

4. BUDI spavalica: Deca treba da dizajniraju pidžamu ili spavaćicu u kojoj se najbolje sanja, najbolje osmišljenu skicu realizovaće modna kuća „Passage“ iz Pančeva. (Prihvataju se crteži, skice i kolaži)

 

5. BUDI oprema za spavanje: Deca treba da kreiraju masku za spavanje ili naprave hvatača snova, dizajnirajnu svoj jastuk za najlepše i najmaštovitije snove. (Mogu se poslati makete, figure, predmeti i druga umetnička dela)

 

6. BUDI pričalica: Deca treba da napišu priču „Snovi su da se prate“ u kojoj će opisati svoje nade i želje za budućnost. (Tekst poslati čitko ispisan ili odštampan)

 

7. BUDI budilnik: Osmisliti igru, snimiti video, nacrtati uputstvo ili na neki drugi zanimljiv način naučiti svog mlađeg drugara ili drugaricu, sestru ili brata da gleda na sat. (Poslati sve što će pomoći žiriju da stignu tačno na vreme)

 

Osnovna inspiracija Petog dečijeg bijenala pod sloganom „Snovi su da se prate“ zasnovana je na poznatoj priči da su se Mark Tven, jedan od najpoznatijih američkih pisaca za decu, i Nikola Tesla, čuveni naučnik srpskog porekla koji je dugo živeo u Americi, družili i sarađivali. Naime, Tvenova dela i likovi pomogli su Tesli da prebrodi tešku bolest u detinjstvu, da bi se kasnije, kada se Tesla preselio u Ameriku, rodilo njihovo prijateljstvo. Ono što je karakteristično za ova dva velikana, kao i mnoge druge ljude koji su obeležili istoriju čovečanstva je da su oni uvek pratili svoje snove, da su verovali u sebe i da nisu odustajali od svojih uverenja.

 

Više informacija o konkursu možete dobiti na brojeve telefona 013/332-334 ili preko mejla budifestival@gmail.com.

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img