Bračni par usvojio osmoro braće

“Za nas je usvajanje u prvi mah bio način da stvorimo kompletnu porodicu jer se činilo da nećemo dobiti dete”, kaže Melisa: “Ali za nas je to sada mnogo više. Otvorilo nam je oči, proširilo horizonte naše porodice, obogatilo nam živote i donelo nam toliko ljubavi i sreće.”   Bračni par Melisa i Skot Grouvz […]

“Za nas je usvajanje u prvi mah bio način da stvorimo kompletnu porodicu jer se činilo da nećemo dobiti dete”, kaže Melisa: “Ali za nas je to sada mnogo više. Otvorilo nam je oči, proširilo horizonte naše porodice, obogatilo nam živote i donelo nam toliko ljubavi i sreće.”

 

Bračni par Melisa i Skot Grouvz iz Omahe (Nebraska), koji je usvojio dva brata, tokom vremena je usvojio i njihovo šestoro braće da ne bi bili razdvojeni.

Kada je upoznala Skota, Melisa je već imala četvorogodišnju ćerku. Posle godinu dana su se venčali. Pošto nikako nisu mogli da dobiju dete, prijavili su se na obuku za hraniteljske porodice i dve nedelje pošto su dobili dozvolu ponuđeno im je da usvoje dva dečaka. Melisa kaže da ju je pomisao na usvajanje dvoje dece u prvi mah uplašila, ali da su ipak odlučili da preuzmu brigu o Noi (3) i njegovom 22-mesečnom bratu Čejsu.

“Odmah su nas osvojili i ubrzo smo odlučili da ih usvojimo”, kaže Melisa. Samo nekoliko nedelja posle usvajanja, primili su telefonski poziv u kome su obavešteni da su Noa i Čejs dobili još jednog brata kome je hitno potrebno obezbediti hranitelje. Posle manje od godinu dana, Melisa i Skot su usvojili bebu Gareta.

Samo 11 meseci kasnije, usledio je još jedan poziv: prevremeno se rodio brat Hajden, koji je imao zečju usnu i bio izložen dejstvu droga.

“Ovog mališana je čekao težak životni put, ali je bio naš koliko i ostali naši dečaci. Naravno da smo pristali i postao je član naše porodice”, kaže Melisa.

Onda su usvojili još dva brata: Eštona, koji je imao četiri i po meseca, a u maju 2009. i novorođenče Kurana.

Ali, ni tu nije bio kraj. Majka dečaka obratila im se na Fejsbuku: Da li bi usvojili njenu nerođenu bebu? “Imali smo dobre razloge da kažemo ne – nedostatak vremena, novca itd, ali sve je nekako došlo na svoje mesto i u junu sledeće godine sedeli smo u porodilištu i čekali dolazak našeg sina Brajera”, kaže Melisa.

“U oktobru 2013. prevremeno je rođen naš budući osmi Sin Zain, koji je bio izložen dejstvu droga i imao Daunov sindrom.”

“Za nas je usvajanje u prvi mah bio način da stvorimo kompletnu porodicu jer se činilo da nećemo dobiti dete”, kaže Melisa: “Ali za nas je to sada mnogo više. Otvorilo nam je oči, proširilo horizonte naše porodice, obogatilo nam živote i donelo nam toliko ljubavi i sreće.”

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Tamo gde je odbrana svog mišljenja važnija od razumevanja, nema konverzacije, samo nadmudrivanja.

Način na koji pričamo sa drugima pokazuje zapravo mnogo više o nama i našim stavovima, našem karaktoru, ličnosti i mišljenju...

Dehidratacija kod dece može biti opasna – evo kako prepoznati prve znake

Dehidratacija kod dece javlja se češće nego kod odraslih zbog njihovog mnogo aktivnijeg dnevnog ritma

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img