Budalaštine u vezi sa očinstvom

Čemu to predstavljanje tata kao poludebila koji su, pored toga što su nezainteresovani za svoju decu, još i nesposobni za život?

 Scena 1. Vozimo se, idemo kod kumova. Na zadnjem sedištu, naša ćerka i ja pevamo uz Kolibre, svira “Tata-mata”. Čujem kako je tata sjajan, jedva prolazi kroz vrata, sve voli i shvata, ali nema pojma da kuva. Odjednom, počinjem da se nerviram, kao rezultat višemesečnih budalaština koje slušam (možda ih tek sad primećujem) u vezi sa očinstvom. I, naravno, svojim nerviranjem kvarim zabavu i sebi i detetu

Scena 2. Otvaram novine ili internet, vidim reklamu poznatog lanca dečije opreme, piše nešto tipa: „Naručite onlajn, ne dozvolite da se vaš muž ponovo (!) pojavi sa pogrešnim pelenama“. Oni valjda pretpostavljaju da je muž (dečko, dakle otac deteta): 1. nepismen (ne zna da zapiše ili otkuca u telefon broj pelena i ime proizvođača); 2. nema mobilni telefon i nije mu palo na pamet da pozove ženu da pita za broj pelena. Uzgred, jedan od najčešćih prizora u svim supermarketima je muškarac koji nosi spisak i telefonom proverava da li je to baš taj kečap koji je napisan na papiru.
Čemu to predstavljanje tata kao poludebila koji su, pored toga što su nezainteresovani za svoju decu, još i nesposobni za život? Zašto reklama jednostavno ne bi glasila: naručite onlajn i ne gubite vreme po prodavnicama; em ne teglite stvari, donesu vam na vrata, em je onlajn povoljnije, em imate dva sata više za bilo šta? Zašto i nas vređaju pretpostavkom da imamo decu sa tipovima koji nisu u stanju da obave najobičniju kupovinu?

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kod kuće se opuštamo i postajemo svoji – u najgorem izdanju. Za koga da se sređujemo? Za partnera, decu, mačku?

I tako, godinama, polako se pretvaramo u ljude koje ni sami ne bismo želeli da sretnemo na ulici.

Stigla REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE – proverite tačne odgovore

Nakon polaganja testa iz matematike u okviru male mature, đaci su samo na korak do kraja - sutra test iz izbornog predmeta

Važno za srednjoškolce: Kada će početi da se polaže DRŽAVNA MATURA

Odlagana iz tehničkih razloga, državna matura će se ipak polagati nakon probne verzije

Zar je moguće da su u ovoj državi konji plaćeniji od učitelja?

Priprema za život se ne može dešavati u zatvorenim sobama zvanim učionica, ako nam je iskreno stalo do škole po meri deteta

Za dobrotu je potrebna samo prilika koju treba iskoristiti (VIDEO)

Jedna sitnica može probuditi dobro u svakom čoveku, potrebno je samo prepoznati priliku i učiniti dobro delo

Pratite nas

KOMENTARI

3 COMMENTS

  1. Slicnu situaciju smo imali ko zubara, nedavno. Prvi put odveli sina da pocne da se navikava na zubara. Kaze zubarka da treba vise paznje da se obrati pri pranju zadnjih zuba i u tom trenutku se okrece prema meni i kaze: Dodjite, mama da vidite kako da mu perete zubice, iako je tata stajao odmah pored i u vecini slucajeva mu on i pomaze pri pranju istih. Ali to je nas mentalitet. Neki jos uvek misle da su danasnji muskarci oni “balkanci“ iz kojekakvih viceva i sprdnji.

  2. Bas tako. Verujem da mnogi muskarci ne rade bas puno oko dece, sta vise ima i onih koji se hvale kako nikad nisu presvukli pelenu svom detetu(ti mi se posebno gade) ali na srecu ima i pravih oceva koji rade iste poslove kao i majke. Od presvlacenja, kupavnja, zubice, prica za laku noc, hranjenja itd. I ne rade to zato sto su im zene lenje ili zvocaju nego zato sto su ponosni ocevi i uzivaju u svakom trenutku roditeljstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img