Deco, svaka čast! Klinci iz Čačka komšije za primer

Svaka čast za decu iz Čačka koji su svojim ponašanjem i odlukama pokazali svoj karakter, ali i vaspitanje koje je za primer

Dobro delo nas nikad ne ostavi ravnodušnim i uvek se obradujemo kada čujemo to – svaka čast, a pogotovo kada je u pitanju dobro delo koje deca urade. To je, sasvim sigurno, ogledalo njihovog vaspitanja i odgoja, pa roditelji zaista mogu biti ponosni kad imaju takvu decu.

U nekim situacijama jednostavno se ne preispitujemo nego intuitivno uradimo ono što je ispravno, pa je takvo dobro delo zaista nesebično i bez zadnje namere. Ipak, kada se u celu priču uplete nešto što može da nas dovede u iskušenje – tada se izdvajaju dobročinitelji od onih drugih.

Evo sada jednog pitanja za sve koji se do sada nisu našli u sličnoj situaciji – šta biste uradili kada biste pronašli veću količinu novca na ulici? Koliko dugo biste razmišljali o svom narednom koraku i na koji način biste odlučili šta je zaista ispravno u tom trenutku?

Upravo su deca glavni akteri jednog dobrog dela koje je snimljeno sigurnosnom kamerom ispred ulaza u jednu zgradu, a sve se to odigralo u Čačku. Pred njima se našla zanimljiva situacija u kojoj je bilo zaista potrebno da pokažu svoj karakter i način razmišljanja.

Naime, snimak koji kruži internetom pokazuje grupicu dece osnovnoškolskog uzrasta koja je pronašla ispred ulaza u zgradu određenu količinu novca. Nisu znali koliko je para u pitanju, niti čiji je to novac.

Malo su se predomišljali da li da ga uopšte uzmu, onda su krenuli sa prikupljanjem i prebrojavanjem, a krajnja njihova odluka je ono zbog čega se o njima sada piše – odlučili su da novac unesu u zgradu ispred čijeg ulaza su novac i našli.

Deco, svaka čast! Ovi klikci iz Čačka su zaista komišije za primer – a i pojedinci za primer na koje bi mogli da se ugledaju i drugi, čak mnogo stariji od njih!

Klinci vratili novac koji su pronašli na ulazu u zgradu
byu/Subota93 inserbia

Izvor videa: Reddit

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img