Fondacija Novak Đoković domaćin predavanja američkog stručnjaka Daglasa Domana u Beogradu

Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Institutom za ostvarivanje ljudskih potencijala iz SAD u Beogradu, 22. februara u hotelu Crowne Plaza, organizovaće predavanje na temu – kako podstaći razvoj inteligencije kod najmlađih, uz praktične savete za njihovo pravilno i kvalitetno odrastanje, Predavanje će održati Daglas Doman, jedan od najvećih američkih stručnjaka za razvoj inteligencije kod […]

Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Institutom za ostvarivanje ljudskih potencijala iz SAD u Beogradu, 22. februara u hotelu Crowne Plaza, organizovaće predavanje na temu – kako podstaći razvoj inteligencije kod najmlađih, uz praktične savete za njihovo pravilno i kvalitetno odrastanje, Predavanje će održati Daglas Doman, jedan od najvećih američkih stručnjaka za razvoj inteligencije kod dece, i zamenik direktora Instituta.

Doman će u Beogradu održati dva predavanja. Na prvom „Zdrava beba, pametna beba, vaša beba!“ poznati američki stručnjak će govoriti na temu važnosti rane stimulacije za kasnija postignuća kod dece, za razvoj njihovih intelektualnih i psiho-motornih sposobnosti. Drugo će biti namenjeno roditeljima čija deca imaju teškoće u razvoju i oni će moći više da čuju i nauče kako da pomognu i brinu o detetu sa autizmom, epilepsijom, mišićnom distrofijom, Daunovim sindromom, hiperaktivnošću, ADHD, povredama mozga..

Predavanja će biti besplatna, a zainteresovani roditelji mogu da saznaju više o ovom događaju na sajtu Fondacije www.novakdjokovicfoundation.org. Predavanja će biti održana na engleskom jeziku, uz simultani prevod na srpskom jeziku, a broj mesta je ograničen.

***

O Domanovim metodama

Glen Doman, zajedno sa grupom stručnjaka sa Instituta, ustanovili su i razvili metode koje se više od 50 godina uspešno koriste u radu sa decom sa povredama mozga. Ove metode pokazale su se kao efikasne:

– u zaustavljanju ili značajnom smanjenju epileptičnih napada;

– razvijanju čula vida i sluha kod neurosenzorno slepe i gluve dece;

– osposobljavanju nepokretne dece da puze, hodaju i trče;

– podučavanju veština komunikacije kod dece koja ne mogu da govore, i kod one koja ne pokazuju znake intelektualnog razvoja,

– postizanju izuzetnog intelektualnog napretka kod dece sa autizmom i Daunovim sindromom.

Institut nastoji da edukuje što veći broj roditelja o metodama pravilnog razvoja mozga kod dece, i da osmisli intenzivan program njihovog oporavka kako bi roditelji potom mogli da ga sprovedu kod kuće i sami pomognu deci sa povredama mozga ili teškoćama u razvoju..

Kada je reč o zdravoj deci, metode Instituta pomažu da ona lakše savladaju osnove matematike, da počnu da čitaju i govore još u prvog godini života. Takođe, akcenat je na unapređenju aktivnog motornog i senzornog razvoja.

O Institutu

Institut za ostvarivanje ljudskih potencijala osnovao je Glen Doman 1955. godine. Od tada, na Institutu je boravilo više od 20.000 dece sa povredama mozga iz više od 120 zemalja širom sveta.

Međunarodno predstavništvo Instituta je u Filadelfiji, u SAD. Ogranci i kancelarije Instituta nalaze se u Italiji, Španiji, Japanu i Meksiku.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img