Francuska, deca uskoro bez mobilnih telefona u školama

„Ne možete pronaći svoj put u svetu tehnolohije ako ne umete da čitate, pišete, brojite, poštujete druge i radite kao tim“, istakao je francuski ministar obrazovanja.

Mališani zavisni od mobilnih telefona u Francuskoj moraće da idu u škole bez njih na osnovu zakona koji je ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanke nazvao „merom odvikavanja“ u bobi protiv ometanja na času i maltretiranja.

Partija francuskog predsednika Emanuela Makrona Republika u pokretu, nada se da će zakon biti izglasan pre početka nove školske godine u septembru.

Više od 90 odsto dece stare 12 i više godina imaju mobilni telefon u Francuskoj, preneo je Rojters.

„Mobilni telefoni su tehnološka prednost, ali ne mogu da monopolizuju naš život“, izjavio je je Žan Mišel Blanke za LCI njuz kanal.

„Ne možete pronaći svoj put u svetu tehnolohije ako ne umete da čitate, pišete, brojite, poštujete druge i radite kao tim“, istakao je francuski ministar obrazovanja.

Telefon postaje neizbežan u životu mališana sve ranije

Vladajuća stranka je podnela amandman na osnovu kojeg bi bez telefona trebalo da budu i profesori, na šta je ministar odbrane reagovao rečima da misli da to nije neophodno. Iz učiteljskog sindikata UNSA Stefan Kroše je rekao za RTL da je to uvreda za odraslo osoblje i da predstavlja bezbednosni rizik.

Pristalice zakona kažu da korišćenje pametnih telefona među decom pojačava sajber maltretiranje, olakšava pristup pornografiji i ometa sposobnost mladih da se integrišu u društvo.

Izvor: RTS

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img