Gradski sekretar za obrazovanje: Vrtići spremni za otvaranje, čeka se znak epidemiologa

Beogradski vrtići spremni su za otvaranje i povratak dece biće moguć u roku od 24 časa

Beogradski vrtići spremni su za otvaranje i povratak dece biće moguć u roku od 24 časa nakon što epidemiolozi daju zeleno svetlo i kažu da je povratak bezbedan, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Period borbe sa korona virusom pokazao je da su sve mere bile opravdane, pravovremene i da su dale dobre rezultate i da nema razloga da se i u donošenju odluke o njihovom otvaranju ne poštuje mišljenje struke, naveo je Gak za RTS.

Gak je rekao i da su za vreme dok vrtići ne rade zaposleni u predškolskim ustanovama angažovani na drugim poslovima, u Ministratsvu unutrašnjih poslova, kliničkim i opštinskim centrima te da će svi svakakao pre povratka u vrtiće proći neophodne kontrole.

On je ocenio i da konkurs za mesta u vrtićima protiče bez problema te da je do sada stiglo oko 12.000 prijava ali i da očekuje da u septembru nema liste čekanja za decu koja su u prioritetu, saopštio je Beoinfo.

Grad Beograd sada ima 73 odsto dece u vrtićima, podsetio je Gak.

Izvor: Tanjug

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img