Interaktivno čitanje knjiga za decu

Dečiji kulturni centar Majdan u saradnji sa udruženjem Umetnost ulice, pokreće program Interaktivno čitanje knjiga za decu, koji će se održavati u periodu od jula 2015. do jula 2016. godine. Prvu radionicu održaćemo u petak, 24. jula, 2015. godine, od 16 do 17:30h u Majdanovoj sali 3.     Interaktivno čitanje knjiga za decu   Čitanje […]

Dečiji kulturni centar Majdan u saradnji sa udruženjem Umetnost ulice, pokreće program Interaktivno čitanje knjiga za decu, koji će se održavati u periodu od jula 2015. do jula 2016. godine. Prvu radionicu održaćemo u petak, 24. jula, 2015. godine, od 16 do 17:30h u Majdanovoj sali 3.

    Interaktivno čitanje knjiga za decu

 

Čitanje knjiga najmlađima ima veliki uticaj na pravilan razvoj govora i negovanje lepog jezičkog izražavanja deteta. Naše radionice uče decu da vole knjige, da ih razumeju i dožive.

Deci čitamo najlepše bajke i priče u ambijentu mobilnog mini pozorišta i pomažemo im da se unesu u priču i da na kreativan način izraze svoj doživljaj.

Radionica traje 90 minuta i namenjena je deci od 5 do 11 godina.

 

Razvoj radionice:

–        Čitamo priču deci i prikazujemo je paralelno u formi mini pozorišta senki. Deca sede opušteno na jastucima “ na sceni” našeg mini- pozorišta, okružena raznim rekvizitima, lutkama. Cilj je da se deca opuste i upoznaju sa pričom.

–        U likovnom delu radionice pomažemo deci da ilusturuju priču na kojoj radimo i da od ponuđenih materijala naprave neki kostim ili rekvizit koji će kasnije biti korišćen u izvođenju priče.

–        U dramskom delu radionice ponavljamo priču tako što je deca sama prikažu, odglume a mi im samo pomažemo u tome.

 

* Priča koju obrađujemo sa decom moze biti bilo kakvog karaktera; smešna, tužna, uzbudljiva, poučna i naravno sve to u isto vreme.

**U radu sa decom uvodimo i neke engleske reči tako da pomalo uče i vežbaju i engleski jezik.

 

Ciljevi radionice:

–        Razvijanje i negovanje govorne i jezičke sposobnosti deteta

–        Upoznavanje deteta sa osnovnim elementima pozorišta

–        Razvijanje mašte

–        Razvijanje sampouzdanja i asertivnosti

–        Negovanje kulture čitanja i ljubavi prema knjizi među najmlađima

 

Radionicu drže dipl. likovni umetnik Jelena Mitrović i asistent Maarten Weers koji imaju vise od 10 godina zajednickog iskustva u radu sa decom, u  inostranstvu i ovde.

Program su podržali : Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i izdavačka kuća Kreativnii centar.

Program je besplatan!!

Prijave za radionicu slati na mail: propeler@dkcmajdan.org.rs

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img