Upoznajte gljive: Stotine vrsta na izložbi u nedelju na Kalemegdanu

Posetioci će biti u prilici da vide stotine vrsta svežih pečuraka raznovrsnih oblika i boja, donetih neposredno pred izložbu sa lokaliteta u okolini Beograda.

U nedelju, 4. juna 2017. na prostoru kod Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu biće organizovana jednodnevna prolećna izložba gljiva. Izložbu organizuju: Mikološko društvo Srbije i Prirodnjački muzej.

U periodu od 11 do 19 časova, posetioci će biti u prilici da vide stotine vrsta svežih pečuraka raznovrsnih oblika i boja, donetih neposredno pred izložbu sa lokaliteta u okolini Beograda. Takođe i gajene gljive, zatim čuvene tartufe, spore gljiva pod mikroskopom, gljivarske časopise i knjige i drugo.

Opšte je poznato da je priroda ugrožena i da brojne biljke i životinje izumiru. Osim njih, u prirodi postoje i gljive, organizmi koji imaju neke osobine i biljaka i životinja, ali spadaju u sasvim zasebno carstvo. I gljive su ugrožene i nestaju, a ljudi uglavnom zaziru od njih zbog otrovnih vrsta koje teško razlikuju od onih koje su pravi delikates.

Pogledajte razlike između otrovnih i jestivih gljiva i uživajte u bogatstvu i raznolikosti njihovih boja i oblika. Izložba je jedinstvena prilika da ih sve vidite na jednom mestu uz stručno objašnjenje iskusnih poznavalaca. Dobrodošli!

Ulaz je slobodan.

izložba gljiva

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img