Uputstvo za upotrebu Noći muzeja

Najlepše druženje u muzejima, šesnaesta po redu Noć muzeja od 16 časova pa sve do ponoći držaće budnim brojne radoznalce širom Beograda! Za što lepše druženje u muzejima, posetiocima može da posluži nekoliko korisnik saveta i preporuka!

4_Noc-Muzeja-2019 -Sloboda-LandscapeUz radoznali duh, udobnu obuću, dobro društvo i po koji osmeh koji sa sobom donesu posetioci, kao i najrazličitije izložbe i sadržaje na kojima su mesecima vredno radili muzeji, galerije i druge ustanove kulture, sasvim je sigurno da će Noć muzeja pred nama biti još jedno veče o kojem se dugo priča i koje se rado prepričava!

Svečano, pomalo bučno i veoma razigrano otvaranje Noći muzeja biće uprilično u 15:45 časova ispred Paviljona „Cvijeta Zuzorić“, kada će nastupiti dečji DF Hor predvođen Bojanom Vunturišević. Potom će se na hiljade radoznalaca upustiti u omiljenu muzejsku avanturu koja ih vodi na više od šezdeset lokacija, 92 dešavanja širom grada.

Od Vudstoka do beogradskog noćnog života osamdesetih, od pozorišnog performansa „The Box 2.1“ koji pomera emocije i granice, do izložbe posve neverovatnih, istinitih priča sa graničnih prelaza, ovogodišnja Noć muzeja posetiocima u Beogradu prirediće nezaboravan provod u muzejima, galerijama, ustanovama kulture i brojnim drugim zdanjima koja svoja vrata otvaraju specijalno za ljubitelje ove manifestacije. Tako će samo u Noći muzeja posetioci će biti u prilici da krenu na neku od vođenih tura, kroz koje će na sasvim nov način doživeti beogradske dragulje pored kojih svakodnevno prolaze!

Od 18 do 22h Bitef teatar vodiće svoje goste kroz pozorišnu zgradu po mnogo čemu jedinstvenu u gradu, dok će od 21h kroz obilazak i razgovor sa rabinom posetioci beogradske sinagoge moći da se upoznaju sa jevrejskom zajednicom našeg grada. Ljubitelje sedme umetnosti u 18h i 19h u Jugoslovenskoj kinoteci dočekaće naš čuveni reditelj Slobodan Šijan, a obožavaoce fudbala u Muzeju FK „Crvena zvezda“ od 18 do 19h ugostiti crveno-beli prvotimci poput Dušana Savića, Vladimira Petrovića Pižona ili Miloša Šestića.

Od 18h o slobodi će se glasno i jasno, ali u stihovima, govoriti u Zadužbini Ilije M. Kolarca i u zgradi Radio Beograda, jer u popularnom radijskom programu „Poezija uživo!“ učestvuju najpoznatiiji domaći pesnici, kao i nove, mlade snage. Oni spremni da zaplešu u Noći muzeja moći će da se inspirišu rok koncertom u 20h u Manakovoj kući, dok će posetioci naklonjeniji klasičnim notama svoj kutak pronaći u zgradi Fakulteta muzičke umetnosti  gde je planirano nekoliko tematski raznolikih koncerata koji počinju od 16,30h. Ceo pregled vođenih tura, filmskih projekcija, koncerata i drugih sadržaja određenih posebnom satnicom dostupan je na sajtu Noći muzeja.

Najrazličitije radionice, interaktivna predavanja i druženja sa piscima  biće organizovana za najmlađe posetioce Noći muzeja. I ove godine Dečja tura izdvaja se sadržajima koji će se održati od 16 do 20 časova, a pregled programa za mališane dostupan je na zvaničnom sajtu manifestacije. Tako ih u Noći muzeja očekuje specijalni obilazak Bebi zoo-vrta, radionice inspirisane Lubardinim slikarstvom u legatu ovog slikara na Dedinju, druženje sa Laguninim piscima za decu u Pedagoškom muzeju, ali i posve neobično putovanje evropskim prestonicama u EU Info centru.

Noć muzeja-Muzej africke umetnosti

Bilteni i propratne mape sa lokacijama sve od podneva do ponoći mogu da se preuzmu na info-pultu u Studentskom parku, kao i na samim lokacijama. Uz to, ovogodišnje izdanje biltena dostupno je kako za e-listanje, tako i za preuzimanje u PDF formatu. Za bolju organizaciju i lepše druženje posetiocima je na raspolaganju i aktuelni servis „Moja staza“ dostupan na sajtu Noći muzeja gde svako može da isplanira svoju šetnju kroz muzeje. Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.

Ulaznice za Noć muzeja, po ceni od 500 dinara, mogu da se kupe na svim Ticket Vision prodajnim mestima www.tickets.rs, kao i na većini lokacija širom grada koje svoja vrata otvaraju u Noći muzeja. Kao i ranijih godina, jedna karta za Noć muzeja važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu. Deca do 5 godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Ove godine Noć muzeja svoje najveće fanove poziva i na zvaničan afterparti, pa će najbolji provod u gradu od ponoći biti preseljen na Dorćol Platz, gde će muziku puštati DJ DeFlow. Ulaznica za Noć muzeja svakom posetiocu donosi besplatno piće dobrodošlice. Osim toga, ulaznice za ovu manifestaciju već tradicionalno donose i lepe popuste na kupovinu u omiljenim radnjama u UŠĆE Shopping Center-u, a spisak svih popusta dostupan je na sajtu Noći muzeja.

Noć muzeja, koja se održava uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Grada Beograda, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Desetu, jubilarnu godinu zaredom kanal Viasat History je ponosni nacionalni sponzor manifestacije Noć muzeja. On se nalazi u vlasništvu internacionalne kompanije Viasat World, koja ima preko 172 miliona pretplatnika i proizvodi i distribuira najkvalitetnije zabavne sadržaje kroz više od dvadeset dokumentarnih, filmskih i sportskih kanala, u preko 50 zemalja širom sveta. Pored kanala Viasat History, kompanija je u regionu prisutna i sa kanalima Epic Drama, TV1000, Viasat Explore i Viasat Nature.

Kako prava prijateljstva treba negovati, tako je i ove godine, 14. put zaredom, mts prijatelj manifestacije. Kao i prethodnih godina, nesebičnu podršku pružaju kompanija Coca-Cola i štamparija Grafix kao sponzori Noći muzeja.

Sve informacije o programu 16. Noći muzeja dostupne su na zvaničnom sajtu www.nocmuzeja.rs , kao i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Twitter.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img