Izložbe, predavanja i popust na učlanjenje povodom Međunarodnog dana knjige za decu

Od 1967. godine, svakog 2. aprila, na rođendan Hansa Kristijana Andersena, obeležava se Međunarodni dan knjige za decu. Biblioteka grada Beograda ove godine posebnu pažnju posvetila želji da deci i mladim čitaocima obezbedi ravnopravni uslovi da dođu do knjige, prilike da otkriju njene lepote, vrednosti i tajne.   Biblioteka grada Beograda 2. aprila, na Međunarodni […]

Od 1967. godine, svakog 2. aprila, na rođendan Hansa Kristijana Andersena, obeležava se Međunarodni dan knjige za decu. Biblioteka grada Beograda ove godine posebnu pažnju posvetila želji da deci i mladim čitaocima obezbedi ravnopravni uslovi da dođu do knjige, prilike da otkriju njene lepote, vrednosti i tajne.

 

Biblioteka grada Beograda 2. aprila, na Međunarodni dan knjige za decu, u svojim opštinskim odeljenjima predstaviće 12 izložbi knjiga za decu koje su objedinjene pod nazivom „S knjigom kroz svet odrastanja“. Pored izložbi, tog dana biće organizovane i brojne druge aktivnosti. Deca uzrasta do 14 godina, od 1. do 5. aprila, moći će i da se učlane u Biblioteku grada Beograda za 400 dinara.

„S knjigom kroz svet odrastanja“ naziv je izložbe koja površinski pokriva najveći prostor u Beogradu do sada – 2.000 kvadrata, i predstavlja poziv na čitanje i stvaranje za decu.

Poseban segment povodom Međunarodnog dana knjige za decu predstavlja finale nagradnog literarnog i likovnog konkursa „iSTRIPuj svoju priču“ koji je organizovalo Dečje odeljenje „Zmaj“. Proglašenje pobednika i dodela nagrada biće održana 2. aprila od 12 sati u biblioteci u Hilandarskoj 7.

Izložba knjiga iz fonda Književna kritika i teorija književnosti za decu posetioce 2. aprila očekuje u biblioteci u Knez Mihailovoj 56, od 8 do 20 sati, dok će u Barajevu biti predstavljena izložba knjiga LJubivoja Ršumovića.

Ogranak u Kaluđerici priprema postavku najčitanijih knjiga za decu „Ma šta mi reče?“, Zvezdara u biblioteci „Vuk Karadžić“ predstavlja slikovnice pod sloganom „Put do velikih knjiga“, dok je u zemunskoj biblioteci „Sveti Sava“ postavka posvećena dečjim ilustracijama na temu knjige „Moja čarobna knjiga“.

Biblioteka „Fontana“ (Novi Beograd) priprema izložbu knjiga iz različitih zemalja, „Dositej Obradović“ (Voždovac) izložbu knjiga ilustratora Bob Živkovića, dok će knjige Hansa Kristijana Andersena dočekati mališane u Dečjoj biblioteci na Vračaru.

Izložba knjiga za decu biće otvorene i u bibliotekama „Miroslav Antić“ (Rakovica), „Bora Stanković“ (Savski venac), „Dragan Lukić“ (Stari grad) i „Laza Kostić“ (Čukarica).

Predavanje „Nove tendencije u svetskoj književnosti za decu“ biće održano od 12 sati u zgradi opštine Mladenovac, dok posetioce u Sopotu u biblioteci „Milovan Vidaković“ od 10 sati očekuje program „Bajke ispričane deci“.

Povodom Međunarodnog dana knjige za decu poseban popust na učlanjenje omogućen je deci uzrasta do 14 godina. Oni će moći da se učlane u Biblioteku za 400 dinara, a popust traje od 1. do 5. aprila i važi za čitavu mrežu Biblioteke grada Beograda. Članska karta važi godinu dana od dana učlanjenja.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Biljana Vasić: Zvono za razlaz je pisnulo i sve što je bilo, polako se zaboravlja

I tako do nove oluje, do novih nezananja, do sledećeg zaprepašćenja nad stvarnošću koju živimo, do narednog nagoveštaja da je balon pred pucanjem. A oluje su ćudljive. Nikada se ne zna koja će biti naša...

Danas se obeležava SVETSKI DAN MUZIKE

Svakog 21. juna širom sveta obeležava se svetski dan muzike - umetnosti u kojoj uživamo na razne načine

Crveni meteo-alarm za naredne dane – pročitajte šta to znači

Samo što je stiglo leto - temperature već tropske zbog čega stručnjaci najavljuju da će na snazi biti crveni-meteo alarm

Objavljena rešenja za TEST IZ IZBORNOG PREDMETA – mala matura 2024

Poslednji test koji su mali maturanti polagali bio je iz predmeta koji su sami odabrali

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img