Jesenja nega bebine kože

Ove jesni nekoliko dobrih kozmetičkih preparata mogu sprečiti mnoge neprijatnosti, pa i ekceme i dermatitise - pravovremenom negom, dok je koža još zdrava.

Nije bilo lako ovog leta, kao ni jednog drugog, na onim tropskim temperaturama mazati mleka za telo i kreme za lice. Ni sebi ni maloj deci, a posebno smo smatrali da je teško bilo mackati bebe koje i onako ne bi znale da nam kažu koliko im je vruće i koliko ne prija nikakav dodatni sloj na koži. Verovatno su jedini uvak namazani delovi tela, pa čak i leti, bili oni ispod pelene.To mestašce je moralo biti zaštićeno od prekomerne vlage i svega što tu dospe.

Sa prvim svežijim danima naša koža i koža naših beba pobunila se. Konačno smo prestali da se preznojavamo svaki čas i koža iscrpljena vrućinama i nedostatkom nege nije više ni baršunasta ni meka. Potrebna joj je dodatna nega. Poseban otežavajući faktor, kada je koža u pitanju, bilo je izlaganje suncu ili kupanje u moru. So i sunce su u velikoj meri doprineli isušivanju površinskog sloja kože, a visoke tempreature su nam onemogućavale da kožu častimo slojem pomade ili mleka za telo.

Naravno, preporuka pedijatara i dermatologa, kada su mala deca i bebe u pitanju, jasna je i izričita. Nikakvo dugotrajnije izlaganje suncu nije preporučljivo. Ali, ko je odoleo, ma koliko mala deca bila (bebe sigurno ne), da im ipak ne onemogući jedno poslepodnevno brčkanje kada sunce krene da zalazi i temperature postanu prihvatljive? Dakle, nekog kupanjca u moru je sigurno bilo, a more slano ko što jeste ostavilo je traga na koži.

mammababy_losion_za_bebe_168

Jesen ne samo što ima za zadatak da oporavi kožu od leta i naše male nebrige za kožu, već i ozbiljan zadatak da kožu, posebno tanku i isušivanjima sklonu kožu beba, pripremi za borbu sa radikalnim klimatskim promenama koje nam predstoje. Hladno vreme koje ne možemo da zaobiđemo i slojevi odeće koji stisnuti uz kožu, silom trenja dodatno iritiraju i isušuju kožu. Pretopljene prostorije s jedne strane i hladan vazduh napolju s druge, osvedočeni su neprijatelji kože beba.

Oni koji misle da je priča o nezi kože preterana, neka se samo prisete da je najveći organ čovečijeg organizma, upravo – koža. I da u to ime postoji i grana medicine koja se bavi bolestima i negom kože.

Priča o tome i apelovanje na pravovremenu kako zaštitu od sunca tako i od hladnoće i ostalih vremenskih neprilika uopšte nije  preterana.

mammababy_soft_krema_za_bebe_150_ml_452

Ove jesni nekoliko dobrih kozmetičkih preparata mogu sprečiti mnoge neprijatnosti, pa i ekceme i dermatitise – pravovremenom negom, dok je koža još zdrava. Lilly drogerije u svom asortimanu nude čitav niz dermatološki testiranih proizvoda baš sa nazivom onih kojima su namenjeni – Mamma&baby. Za početak tu je Mamma&Baby Baby soft krema, specijalno kreirana da štiti i neguje osetljivu bebinu kožu. U svom sastavu sadrži maslinovo i bademovo ulje, kao i alantoin. Osigurava celodnevnu zaštitu kože vaše bebe, ublažava iritaciju i crvenilo i jača zaštitnu funkciju kože. Krema ne sadrži parabene i mineralna ulja, dermatološki je testirana i pogodna za osetljivu kožu beba.

mammababy_ulje_za_bebe_200ml_461Mamma&baby Ulje za bebe je iz linije Velnea proizvoda specijalno kreiranih za negu osetljive bebine kože. Veoma blaga formula bez boje i konzervansa nežno neguje kožu bez isušivanja. Sa maslinovim i bademovim uljem, umiruje i hidratizuje bebinu kožu.

Mamma&Baby Losion je specijalno kreiran da štiti i neguje osetljivu bebinu kožu. Veoma blaga formula  dovoljno je  nežna i za najosetljiviju kožu. Kombinacija brižljivo odabranih sastojaka je specijalno  kreirana kako bi bila pogodna za čestu upotrebu. Sadrži maslinovo i bademovo ulje. Obnavlja prirodnu vlažnost bebine kože nakon svakog kupanja.

Sa svim sredstvima za negu, ili samo nekolicinom koja su vam potrebna, koža vaše bebe biće spremna za zimu, i mraz i hladnoća joj neće moći ništa. Biće spremna samo za roditeljske poljupce i maženja.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img