“Nindža nestanak” i još tri načina da ne probudite uspavanu bebu

Sve što su iskusili nateralo je i inspirisalo 29-ogodišnju, inače nezaposlenu mamu, da napravi video zapis pod imenom “Kako uteći od uspavane bebe”

Ester Anderson i njen muž Tad, ne jednom su slučajno prizvedenim pokretima ili zvucima uspeli da izazovu  prerano buđenje njihove ćerke Ele. Bilo da su u pitanju bili pod koji škripi ili njihov pas koji je iznenada lupio repom o kolevku, Andersonovi su naučili koliko je važno da ne probude svoje dete kako bi se dovoljno naspavalo.

Sve što su iskusili nateralo je i inspirisalo 29-ogodišnju, inače nezaposlenu mamu, da napravi video zapis pod imenom “Kako uteći od uspavane bebe”, i objavi ga na Jutjubu. Naravno da je snimak prvenstveno šaljive prirode, ali nisu zanemarljive ni ideje koje mama Ester iznosi.

“Ideju sam dobila jednog dana kada sam neuspešno izvodila “nindža nestanak”. Trebalo mi je baš dosta vremena da uspavam Elu, i baš kada sam pomislila da sam to konačno i uspela, i radovala se gomili poslova koje ću konačno uspeti da obavim, tokom svog šunjanja, uspela sam da nešto na podu šutnem, napravim manju galamu, i probudim je”, kaže Andersonova.

“Nindža nestanak” je posebna metoda bekstva od uspavane bebe, a tokom snimka prikazano je kako ona spušta bebu u krevetac a onda napušta sobu šunjajući se, puzeći i koristeći razne rekvizite da je ne bi probudila.

Ostale preporučene metode uključuju recimo metod “zamene”, gde njen muž, istog trenutka kada se izmigolji iz zagrljaja njihove bebe, potura plišanog medveda da ona to ne bi primetila, spavajući u uverenju da još uvek grli svog tatu. Još jedna od zanimljivih je i metoda “škripavi pod” gde su Andersonovi crnim iksevima od lepljive trake obeležili mesta na koja se nipošto ne staje nakon što se beba uspava, jer na tim mestima – pod škripi.

Andersonova, koja živi u Teksasu u gradu Laboku, napravila je sem ovih snimaka i nekoliko na temu roditeljstva uopšte. Kaže da je njena namera prvenstveno bila da ohrabri sve mame, i pokaže im da nisu same u svojim nevoljama ili nedoumicama.

“Shvatila sam da oni roditelji koji misle da sve znaju ili lažu ostale ili sami sebe zavaravaju. Činjenica je da smo svi ljudska bića, i da je lako pogrešiti, čak i kada ste roditelj .A svi mi dosta grešimo. Mislim da je skroz utešno da kroz moje video snimke svi roditelji vide da nisu sami, i da nas ima još kojima nije lako i koji dosta toga ne umeju. Takvo ohrabrenje je neophodno, jer ne radimo ni malo lak posao, koji je opet veoma važan.”, kaže ona.

Nakon objavljivanja videa Andersonova je dobila kritiku portparola Udruženja pedijatara Amerike, da način na koji ona ostavlja bebu, mlađu od godinu dana, da spava na stomaku – nepreporučljiv i nebezbedan, i da je najbolje bebu ostavljati na leđima u svom krevecu. Andersonova se nije preterano uznemirila povodom toga, rekla je da je sve stvar rutine i da ne treba takve stvari komentarisati u videu u kome se roditelji bore da njihova beba uopšte zaspi. Fleksibilnost je ključ svega, smatra ona. I savetuje roditeljima da uvek budu u formi za izvođenje “nindža zahvata”.

Prevela: Jasmina Jovanović

Izvor: Today.com

.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Da li će onaj ko nasrne na prosvetare ići u zatvor

Najavljene izmene Krivičnog zakonika podelile stručnu javnost na one koji smatraju da će prosvetni radnici biti zaštićeniji i druge koji su mišljenja da je reč o krivičnopravnom populizmu

Od Biblije preko nauke zdrava porodica i partnerski odnosi su prioritet

O tome da je finansijska nesamostalnost odrasle žene teška i ponižavajuća, o umisljenosti da samo majka u sebi ima ljubav i da detetu samo majka treba... su takođe vrlo opterećujuće za mlade mame.

“Mučimo generacije dece da bismo svi zadržali svoja radna mesta”

Naša deca koja odu u inostranstvo procvetaju u drugim sistemima gde se uči samo ono što je važno, a ne sve što postoji u toj struci

Da li nastavnici i dalje vole svoj posao

"Ovaj posao ne treba da radi, niti može da ga radi, niko ko ga ne voli. To mogu da vam kažem pouzdano, jer krajem godine idem u penziju, i nikada, nijednom mi se nije desilo da poželim da odem."

Pratite nas

KOMENTARI

4 COMMENTS

 1. Ovako nesto je potpuno pogresno. Naravno da ne treba izvoditi bilo kakve kerefeke pri uspavljivanju dece. Dete se presvuce, nahrani i ponasa se sasvim normalno posle toga. Ne treba bacati serpe po kuci i vikati, ali ni sunjati se. Potpuno jedno uobicajeno i svakodnevno ponasanje kuci. Deca su ljudi, samo jos uvek mali, i zivece u nasem svetu, ne pod staklenim zvonom i treba da su naviknuti na sumove i na sve ono sto je sastavni deo zivota.
  Verovatno je ovoj mami dosadno, pa nema sta da radi dok beba spava, vec snima nesto sto je potpuno nepotrebno i bez smisla.

 2. marija…napisala je na saljiv način…nemoj odmah da si pametna i da si ti znala sve…..aaaaa

 3. Danijela,
  Ja jesam citala tekst, ne mislm da sam „odmah pametna“, ali se u tekstu kaze da je snimak nasta da bi i drugi roditelji videli da nisu sami i da nije lako sve uradtiti kako treba itd…
  Iako je tekst delimicno saljiv, ovakav pristup i razmisljanje o tome kako uspavati bebu je krajnje neprihvatljiv.
  To je moje misljenje, pogotovo sto danas srecem slicne primere u svakodnevnom zivotu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img