Koliko puta morate da imate seks da bi došlo do trudnoće?

U proseku, potrebno je da prođe 185 dana od trenutka kada par odluči da ima dete do pozitivnog testa na trudnoću, to jest – 6 meseci i 3 dana.

Takođe, parovi u proseku imaju 13 puta seks mesečno dok pokušavaju da naprave bebu, a najpopularnija poza koju koriste je misionarska koju koristi tri četvrtine parova.

Ipak, svega trećina parova, sudeći po rezultatima nedavno sprovedenog istraživanja, “zatrudnela” je u prvom mesecu, dok je petini bilo potrebno između 1 i 3 godine.

“Čini se da broj 13 ipak nije toliko nesrećan pošto su parovi toliko puta mesečno imali seks kako bi eventualno zatrudneli, a u proseku, ukupno su imali seks 78 puta”, izjavio je Sjoban Frigard, osnivač sajta ChannelMum.com koji je sproveo istraživanje.

Rezultati istraživanja koje je posmatralo 1,194 para pokazalo je da je 10 odsto imalo seks 15 do 20 puta mesečno, dok je jedan od 10 parova imao seks gotovo svakodnevno kako bi dobili bebu.

Skoro 5 odsto parova imalo je seks samo jednom mesečno, ali su i uprkos tome uspeli da zatrudne.

Izvor: Telegraf

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img