Program Kreativnog centra na 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

 Na ovogodišnjem 59. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga Kreativni centar predstaviće više od 60 novih i originalnih izdanja. Detaljan program Kreativnog centra tokom predstojećeg sajma možete pročitati u nastavku teksta.     Program Kreativnog centra na 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga   Ponedeljak, 27. 10. 2014. godine Dečja sala (Hala 2B)   17.00–18.30 h – Panel: […]

 Na ovogodišnjem 59. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga Kreativni centar predstaviće više od 60 novih i originalnih izdanja. Detaljan program Kreativnog centra tokom predstojećeg sajma možete pročitati u nastavku teksta.

 

 

Program Kreativnog centra
na 59. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

 

Ponedeljak, 27. 10. 2014. godine

Dečja sala (Hala 2B)

 

jasminka-petrovic17.0018.30 h – Panel: Ženski likovi i modeli porodice u domaćoj književnosti za decu – prostor za raznolikosti. Učestvuju: Jasminka Petrović, Vesna Aleksić, Nađa Duhaček, kao i gosti iz švedske organizacije IBBY – Međunarodni odbor za književnost za decu i mlade

(u saradnji sa Organizacijom za promociju aktivizma – OPA).

 

Utorak, 28. 10. 2014. godine

Štand Kreativnog centra

Lovac na maslаcke14.0015.00 h – Autorka Vesna Aleksić potpisuje knjige Princeza Apatrapa, Tvrdi kolačić, Gospođica Špageta, Cimet meda i Priča o Tataliji, a novu knjigu Lovac na maslačke potpisuje sa ilustratorom Aleksandrom Zolotićem.

 

Promotivni prostor Arena (Hala 1)

Ivana Nešić intervju16.00–16.45 h –Izdvajamo knjige koje su ove godine dobile nagradu Neven:

  • knjigu Muzičar s cilindrom i cvetom na reveru potpisuje ilustrator Aleksandar Zolotić;
  • knjigu Zelenbabini darovi, kao i nastavak tog romana –novu knjigu Tajna nemuštog jezika – potpisuju autorka Ivana Nešić i ilustrator Tihomir Čelanović.

 

 

Matje Idalf i carolija trnjaSreda, 29. 10. 2014. godine

Promotivni prostor Arena (Hala 1)

17.00–17.45 h –Popularni francuski pisac Kristof Mori druži se sa čitaocima i potpisuje roman Matje Idalf i Čarolija trnja, kao i prethodne dve knjige iz serijala o dogodovštinama dečaka Matjea Idalfa.

 

Četvrtak, 30. 10. 2014. godine (Školski dan)

 

Štand Kreativnog centra

 

11.00–12.00 h – Autor Dejan Aleksić potpisuje novu knjigu Cipela na kraju sveta, kao i ostala svoja izdanja (Muzika traži uši, Nežna pesma o nežnom vetru Duvoljubu, Petar i pertle, Priča o dobroj metli, Luka iz Oluka, Isidora i zub, Igrokazi, Knjiga retka zvana arhitetka i Baš je dobro roditi se).

 

365 jezickih crtica violeta babic12.00–14.00 h – Autorka Violeta Babić druži se sa čitaocima i potpisuje novu knjigu

365 jezičkih crtica, kao i ostala popularna izdanja (Knjiga za svaku devojčicu, Beležnica za svaku devojčicu, Knjiga za svakog dečaka, Beležnica za svakog dečaka, Moj prvi slikovni rečnik srpskog jezika, Knjiga za devojke i njihove momke i Menopauza. Knjiga za svaku ženu).

 

14.00–15.00 h – Autor Slavoljub Stanković i ilustrator Dušan Pavlić potpisuju novu knjigu Čarobnjak Dandruf i Izgubljena knjiga.

 

16.00–17.00 h – Autor Miloš Radović i ilustratorka Olivera Jovanović potpisuju novu knjigu Kosta u zoološkom vrtu.

 

Sala Branislav Nušić (Hala 1A)


14.00–14.45 h – Program namenjen deci povodom obeležavanja 150 godina od rođenja Branislava Nušića (1864–1938).
Glumac Milan Milosavljević čitaće odlomke iz knjiga Autobiografija i Hajduci u izdanju Kreativnog centra. Posetioci će moći da pogledaju izložbu Nušić fondacije – postere koji prikazuju život Branislava Nušića i karikature iz legata Gite Predić Nušić, nastale za života Branislava Nušića, kao i savremene karikature.

PKnjiga utisaka Kreativni centaretak, 31. 10. 2014. godine

Štand Kreativnog centra

16.30–17.30 h – Autor Slavoljub Stanković i ilustrator Slavimir Stojanović potpisuju izdanje Knjiga utisaka.

Subota, 1. 11. 2014. godine

Štand Kreativnog centra

 

12.00–14.00 h – Autorka Violeta Babić druži se sa čitaocima i potpisuje novu knjigu

365 jezičkih crtica, kao i ostala popularna izdanja (Knjiga za svaku devojčicu, Beležnica za svaku devojčicu, Knjiga za svakog dečaka, Beležnica za svakog dečaka, Moj prvi slikovni rečnik srpskog jezika, Knjiga za devojke i njihove momke i Menopauza. Knjiga za svaku ženu).

 

Stilske igre simeon marinkovic14.0015.00 h

  • аutor Simeon Marinković i ilustratori Dušan Pavlić i Tihomir Čelanovićpotpisuju dve knjige iz nove edicije Različak Stilske igre i Priče od A do Š;
  • knjigu Tajna nemuštog jezika,nastavak romana Zelenbabini darovi,potpisuju autorka Ivana Nešić i ilustrator Tihomir Čelanović.

 

15.0016.30 h – Autorka Jasminka Petrović i ilustrator Dobrosav Bob Živković potpisuju novu knjigu Samo za tvoje uši, kao i ostala mnogobrojna zajednička izdanja,

a Dobrosav Bob Živkovićpotpisuje i najnoviju zbirku viceva – Da pukneš od smeha 9.

 

Sunceva deca - Pesme o cvecu16.30–17.30 h – Autor Dobrica Erić potpisuje knjige Sunčeva deca. Pesme o cveću, Priča iz mravljeg sveta, Velika pesma o jednom malom jagnjetu i Svitac pšeničar i vodeničar, a novu knjigu Priča duga tri lanca iz lovačkog ranca potpisuje sa ilustratorom Aleksandrom Zolotićem.

 

Nedelja, 2. 11. 2013. godine

Štand Kreativnog centra

 

12.0013.30 h –Autorka Nevena Lovrinčević druži se sa čitaocima i potpisuje priručnik Težim putem do roditeljstva, kao i ostale svojeknjige (Naučite da se ljutite, Disciplina bez batina, Klopke za roditelje, Naučite dete da spava i Ko je gazda u vašoj kući?).

 

14.0015.30 h

  • Prica duga tri lanca iz lovackog rancaautorka Jasminka Petrović i ilustrator Dobrosav Bob Živković potpisuju novu knjigu Samo za tvoje uši, kao i ostala mnogobrojna zajednička izdanja, a Dobrosav Bob Živković potpisuje i najnoviju zbirku viceva – Da pukneš od smeha 9;
  • autorka Ivana Lukić potpisuje knjigu Igra odrastanja. Devet nivoa do pobede, namenjenu adolescentima.

 

15.30–16.30 h – Autor Dobrica Erić potpisuje knjige Priča duga tri lanca iz lovačkog ranca, Priča iz mravljeg sveta, Velika pesma o jednom malom jagnjetu i Svitac pšeničar i vodeničar, a novu knjigu Sunčeva deca. Pesme o cveću potpisuje sa ilustratorkom Maricom Kicušić.

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img