Marko Milanović sa samo 13 godina proglašen za FIDE majstora šaha

Marku Milanoviću, mladom stipendisti SBB fondacije, Međunarodna šahovska organizacija FIDE dodelila je titulu majstora šaha.

Ovo priznanje predstavlja veliki uspeh za Marka koji je sa samo 13 godina dobio doživotno zvanje međunarodnog majstora šaha, nakon što je osvojio više od 2.300 FIDE rejting poena u standardnom šahu.

Do titule međunarodnog FIDE majstora, što je ekvivalent završenom šahovskom fakultetu, Marko je došao nakon partija koje je tokom 8 godina šahovske karijere igrao i pobeđivao protiv neuporedivo starijih i iskusnijih takmičara, visoko rangiranih profesionalaca.

Titula FIDE majstora za mene predstavlja krunu mog višegodišnjeg rada i potvrdu svih prethodnih titula koje sam kao najmlađi u Srbiji ranije osvojio. Biti FIDE majstor šaha je međunarodna titula, nema granica, važi svuda u svetu i ne priznaje godine.” rekao je Marko.

Marko Milanovic slika

Sa pet godina počeo je da uči šah, a već sa sedam postao je najmlađi prvak Srbije u šahu ikada. Do sada je osvojio preko 350 pehara, medalja i priznanja, a više godina se vrlo uspešno takmiči i u seniorskim šahovskim ligama Srbije. Nosilac je i nekoliko rekorda u šahu i višegodišnji uspešni učesnik evropskih i svetskih šampionata. Poslednje u nizu nagrada, koje su mu donele presudne rejting bodove, su zlato na Sportskim igrama mladih Srbije i pobeda na Prvenstvu Vojvodine u šahu.

Marko Milanović je jedan od polaznika programa SBB fondacije „Stipendija prof. Njegoš B. Šolak”, koji podržava nadarene mlade ljude u Srbiji, najbolje od najboljih, na njihovom razvojnom putu i koji će nastaviti da podržava Marka na njegovom putu uspeha

 

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Obavezna putna apoteka – šta mora da sadrži i bez čega se ne kreće na put

Veoma važan deo prtljaga za putovanje svakako je i putna apoteka koju mora imati svaka porodica

Aleksandar Baucal: Učenje ključnih znanja u školi i potrebnih vešina mora biti izbalansirano

Aleksandar Baucal, psiholog sa doktoratom na temu "Struktura implicitnog znanja roditelja o osobinama sopstvene dece" i predavač iz oblasti razvojne psihologije i psihologije obrazovanja dao je svoje mišljenje na temu - veštine koje bi deca trebalo da razviju tokom svog obrazovanja.

Dr Rajović: Besno i razmaženo dete možete dovesti u red samo na jedan način

Dr Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja.

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Da li će onaj ko nasrne na prosvetare ići u zatvor

Najavljene izmene Krivičnog zakonika podelile stručnu javnost na one koji smatraju da će prosvetni radnici biti zaštićeniji i druge koji su mišljenja da je reč o krivičnopravnom populizmu

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img