Ne možeš sama s djetetom na more, polugospođo!

Zašto za nekoga poput mene i mog djeteta koji idemo na more sami bez ikoga trećeg nema ništa u ponudi? Zašto nas dvoje kao takve niko ne prepoznaje?

Mnogi ovih dana pričaju o moru, i to je u redu.

I sama volim more i to je jedini način odmora koji priznajem. Slušam danima kako ljudi pričaju gdje idu ili traže gdje će ići ove godine.

Ali, u ponudama svih tih agencija, privatnika, u svim tim oglasima koji iskaču gdje god da pogledaš uvijek ista stvar.

Dvije odrasle osobe + dijete 14 godina gratis

Dvije odrasle osobe + dvoje djece do 12 godina gratis

Tri odrasle osobe + dvoje djece do šest i 12 godina gratis

Nigdje, ali nigdje gdje sam ja gledala nema odrasla osoba i dijete. I kad nekoga pitam kako funkcioniše ta kombinacija, prvo su malo zbunjeni, pa se onda zamisle, pa mi kažu da se ipak više isplati dvije odrasale osobe plus dijete.

Da, jasna je to poruka da se mi koji nismo dvije odrasle osobe ne uklapamo u bilo čiju ponudu i uslugu. To mi je već treće ljeto jasna poruka da moje dijete i ja ne potpadamo u bilo koji paket aranžman. To mi je već odavno poruka da nas dvoje, kao takvo dvoje, ne možemo dobiti ponudu u nekoj turističkoj agenciji da odemo na ljetovanje gdje baš mi hoćemo, a da to ne podrazumijeva da smo neki poseban slučaj za koji se traži adekvatno – komplikovano, vještačko i skuplje rješenje.

Zašto za nekoga poput mene i mog djeteta koji idemo na more sami bez ikoga trećeg nema ništa u ponudi? Zašto nas dvoje kao takve niko ne prepoznaje? Zašto se svaki put kad gledam te silne ponude, sa tim silnim gratisima, osjećam kao manje vrijedan dio neke zarctane forme, kad to nisam – ni forma ni manje vrijedna? Zašto moje dijete nije, najbrutalnije rečeno gratis, nigdje, jer prosto nije, pošto mi uvijek kad ih pitam za nas dvoje kažu da mi se više isplati da onda uzmem smještaj za dvije odrasle osobe? A moje dijete ima četiri i po i taj je “gratis”?

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bolje je znanje za 3 ili 4 – nego poklonjena petica

Kada se približi kraj školske godine - na scenu stupa drama oko zaključivanja ocena. Poklonjena, zaslužena - svejedno će se naći u knjižici

Ove godine manje mesta za upis u srednje škole – MALA MATURA 2024

Za upis u srednje škole ove godine će kvota biti nešto veća, jer je smanjen broj mesta u odnosu na prethodnu školsku godinu

Nijedna ćelija u organizmu ne može pravilno da funkcioniše bez dovoljne količine DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi od DHA.

Pravila ponašanja za polaganje MALE MATURE – šta đaci nose, čime pišu i kada moraju stići u školu

Za polaganje male mature osmaci se uveliko pripremaju, a ovo su pravila koja moraju poštovati kada dođe vreme za testove

Mala matura na Viberu – kanal za sve informacije

Od sada informacije vezane za malu maturu i upis u srednju školu mogu se pratiti i preko Viber-a

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img