Novo u Kreativnom centru: Pustolovine u Muminovoj dolini

U izdanju Кreativnog centra nedavno je objavljena knjiga Pustolovine u Muminovoj dolini. Radi se o luksuznom izdanju koje sadrži devet priča.

Pustolovine u Muminovoj dolini, vizualDa li ste čuli za Mumine ili čitali o njima? Bele trbušaste trolove s velikim njuškama, koji su postali glavni junaci brojnih knjiga, stripova i televizijskih serija, stvorila je svetski poznata finska književnica i ilustratorka Tuve Janson.

O veselim i maštovitim bićima iz Muminove doline Tuve Janson je napisala devet knjiga (napisane na švedskom, a objavljene u Finskoj od 1945. do 1970). Uz njih je nastalo i pet slikovnica, kao i strip koji je štampan od 1945. do 1993. godine. Mumini su bili junaci više TV serija i filmova, a u mestu Nantali u Finskoj postoji zabavni park koji je njima posvećen.

U izdanju Kreativnog centra nedavno je objavljena knjiga Pustolovine u Muminovoj dolini. Radi se o luksuznom izdanju koje sadrži devet priča nastalih na osnovu animirane 3D serije Moominvalley iz 2019, koja je gledaocima predstavila tople i neobične likove iz bajkovitog sveta Mumina. Porodica Mumina živi u visokoj plavoj kući u prelepoj Muminovoj dolini, negde u šumama Finske.

Knjigu je sa engleskog prevela Tanja Milosavljević, a namenjena je deci predškolskog i ranog školskog uzrasta.

U ovim uzbudljivim pričama Mumin i njegovi prijatelji Sofronije, Mala Mi, Gospođica Šmrc i Snif doživljavaju razne avanture – hvataju zmaja, neplanirano se sele zbog velike poplave, na pecanju ulove najveću ribu svih sedam mora, susreću tajanstvenu Karakondžulu…

Pridružite im se i uživajte u njihovim pustolovinama!

Ekskluzivno u knjižarama Kreativnog centra u Beogradu i Nišu, kao i na sajtu www.kreativnicentar.rs, čitaoci mogu kupiti plišane igračke Tata Mumin, Mama Mumin i Gospođica Šmrc. Napravljene su od najfinijeg plišanog materijala i izrađene su u skladu sa evropskim standardima bezbednosti, a pogodne su za decu stariju od tri godine. Mekane plišane igračke sigurno će oduševiti ljubitelje Mumina, kako one najmlađe tako i nešto starije.

Tuve Marika Janson (Helsinki, 1914–2001) rođena je u porodici umetnika koji su pripadali finskoj manjini čiji je maternji jezik švedski. Pohađala je škole za likovne umetnosti u Švedskoj, Finskoj i Francuskoj i izlagala je širom sveta. Ilustrovala je brojne knjige (i danas se pamte njene ilustracije za Alisu u Zemlji čuda i Gospodara prstenova), a širom Finske oslikala je mnoštvo murala. Iako je sebe smatrala prvenstveno slikarkom, svetsku slavu je stekla knjigama i stripovima o porodici Mumin. Napisala je i desetak knjiga za odrasle. Tuve Janson se ubraja među najčitanije i najprevođenije finske autore.
Za doprinos stvaralaštvu za decu Tuve Janson je 1966. nagrađena Medaljom Hansa Kristijana Andersena, najvećim priznanjem u toj oblasti. Dobila je i brojna druga priznanja za svoj rad, između ostalih Finsku državnu nagradu za književnost (1963, 1971 i 1982), Nagradu Selma Lagerlef (1992) i Nagradu Švedske akademije (1994).

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kako da upravljate svojim finansijama – ako vam to nije jača strana

Donosimo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da upravljate svojim finansijama - ako vam to inače ne ide od ruke

Uputstvo za popunjavanje LISTE ŽELJA – mala matura 2024

Popunjavanje liste želja prethodi upisu u željenu srednju školu - pročitajte uputstvo koje olakšava ispunjavanje svih koraka

Raspoređivanje učenika za upis u srednje škole – video uputstvo

Upis u srednju školu sledi nakon popunjavanja liste želja i nakon raspoređivanja učenika na osnovu lista opredeljenja

KONAČNI REZULTATI ZAVRŠNOG ISPITA – mala matura 2024

Na zvaničnom portalu Moja srednja škola objavljeni su konačni rezultati završnog ispita

Objavljeni PRELIMINARNI REZULTATI završnog ispita – mala matura 2024

Nakon preliminarnih rezultata na redu je rok za žalbe

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img