Objavljena KONAČNA RASPODELA UČENIKA po srednjim školama

Nakon predaje liste želja, učenici su raspoređeni po srednjim školama, sledi upis

Na portalu Moja srednja škola su objavljeni konačni rezultati raspodele učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima u odnosu na njihove liste želja ali i uspeh na završnom ispitu.

Konačna raspodela učenika po srednjim školama za upis objavljena je ranije nego što je predviđeno Kalendarom aktivnosti – kako obaveštavaju na zvaničnom Viber kanalu – MOJA SREDNJA ŠKOLA Info kanal.

Nakon logovanja na portal možete videti informacije o raspodeli učenika po srednjim školama. Ista informacija nalazi se i u sekciji lista opredeljenja – a obrazovni profil na koji je učenik raspoređen je obojen zelenom bojom.

Prvi krug raspodele učenika po srednjim školama

U prvom krugu raspoređeno je 59.091 učenik. U jednu od prve tri želje raspoređeno je 81,43% učenika. Po prvom opredeljenju raspoređeno je 35.863 učenika, po drugom 8.147 i trećem 4.163 učenika.

U četvorogodišnje obrazovne profile upisano je ukupno 48.966 učenika, od čega u gimnazije 15.108. U trogodišnje obrazovne profile upisano je 10.125 učenika.

Drugi uspisni rok – za neraspoređene učenike

Posle prvog upisnog kruga broj neraspoređenih učenika je 1.524. Oni imaju mogućnost da se u drugom upisnom krugu upišu na preostala slobodna mesta – u četvorogodišnjim profilima preostalo je 7.866 mesta, dok je u trogodišnjim taj broj je 3.783.

Upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem javnog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula 2024. godine ili odlaskom u srednju školu.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img