Penzionisani učitelj iz ivanjičkog sela osnovao fond za uspešne đake i priložio 200.000 dinara

Bogdan Civrić, penzionisani učitelj iz Kušića,  osnovao je fond za učenike OŠ „Major Ilić“ iz ovog mesta,  koji postignu najbolje rezultate iz matematike. Donirao je 200.000 dinara i  poručio da će se truditi da fond uveća, što ličnim sredstvima, što uz pomoć donatora.     „Za ovu školu sam mnogo vezan i mnogo joj dugujem. […]

Bogdan Civrić, penzionisani učitelj iz Kušića,  osnovao je fond za učenike OŠ „Major Ilić“ iz ovog mesta,  koji postignu najbolje rezultate iz matematike. Donirao je 200.000 dinara i  poručio da će se truditi da fond uveća, što ličnim sredstvima, što uz pomoć donatora.

 

 

„Za ovu školu sam mnogo vezan i mnogo joj dugujem. Sredstva sam prvobitno planirao za obnovu škole u Milandži, gde smo supruga Jelena i ja bili poslednji učitelji. Međutim, kako do toga nije došlo, osnovao sam fond.  Ja sam predavao matematiku i imao zapažene rezultate, pa sam želeo da na ovaj način podstaknem dobre matematičare i đake generacije“, izjavio je Civrić za Ivanjički radio.

zaposleni u skoli KusiciSvojim radom na osnivanju fonda i ulaganjem ličnih sredstava Bogdan Civrić postao je još jedan svetli primer i trajni uzor svima, koji se bave prosvetnim radom, kaže predsednik Ivanjičkog društva učitelja Milan Parezanović . On podseća i da je Bogdan kao poslednji učitelj najstarije škole  u ivanjičkom kraju, iako u devetoj deceniji,  oduševio učesnike prošlogodišnje tribine pod nazivom „Od Milandžanske škole do univerziteta u prirodi“. Tribina je održana u okviru Nušićijade.

 

Izvor: Ivanjički radio

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img