Privatni vrtići obustavljaju rad 1. decembra?

Na današnjem vanrednom obraćanju Saveza udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda u Medija centru, najavljena je obustava rada privatnih vrtića. Javnosti su se obratili predsednica Saveza udruženja Milka Mihailović i njene kolege.

PR Saveza Marija Kiković na početku vanrednog obraćanja istakla je da pojedini mediji kao izvor informacija koriste Fejzbuk stranice i grupe čiji podaci nisu relevantni i predstavljaju zlu nameru u prikazivanju rada privatnih predškolskih ustanova.

„Odluka Grada da se naknada namenjena porodici, kao socijalno davanje, uplaćuje nekim, za sada samo njima znanim mehanizmima, na poslovne račune privatnih predškolskih ustanova nas je zatekla i nismo mogli da verujemo da tako nešto može da se dogodi. Slični pokušaji su bili i 2015, ali tada smo uspeli da izvojujemo bitku da primaoci budu oni kojima je to zaista namenjeno. Mi smo u situaciji da nam se nameće nešto što ne pripada nama. Mi to ne možemo da prihvatimo. Sa nadležnim Sekretarijatom smo pokušali da nađemo modus saradnje, ali do danas nismo naišli na razumevanje. Zato smo doneli, ne laku, ali u ovom trenutku jedinu moguću odluku da najavimo, po prvi put, obustavu rada.“ izjavila je Milka Mihailović, predsednica Saveza.

Ta obustava najavljena je za 1. decembar.

Najavljena promena u načinu plaćanja, kako je rečeno iz Grada, trebalo bi da olakša i ubrza celokupan proces refundacije, ali iz Saveza kažu da bi način rada ugrozio rad vrtića jer bi se na subvencije čekalo 45 dana.

„O vremenskom terminu, kao i metodologiji primene obustave, Skupština Saveta će svoje članstvo i roditelje obaveštavati neposredno, a širu javnost preko javnih saopštenja u medijima “ objasnila je predsednica Saveza danas na vanrednoj konferenciji za novinare.

 

Izvor: Zelena učionica

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

ZdravoRastimo ,,Sportski dan“ za više od 400 novosadskih osnovaca

Pod sloganom „Igraš ili ne?” na novosadskom stadionu FK Vojvodina „Karađorđe”, više od 400 učenika novosadskih osnovnih škola učestvovalo je u ZdravoRastimo ,,Sportskom danu”, koji u okviru akcije „Nacionalno razmrdavanje“ po drugi put organizuju Savez za školski sport Srbije i kompanija Nestlé Srbija. Ove godine manifestacija je održana kao deo 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u cilju da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece.

Da li će onaj ko nasrne na prosvetare ići u zatvor

Najavljene izmene Krivičnog zakonika podelile stručnu javnost na one koji smatraju da će prosvetni radnici biti zaštićeniji i druge koji su mišljenja da je reč o krivičnopravnom populizmu

Od Biblije preko nauke zdrava porodica i partnerski odnosi su prioritet

O tome da je finansijska nesamostalnost odrasle žene teška i ponižavajuća, o umisljenosti da samo majka u sebi ima ljubav i da detetu samo majka treba... su takođe vrlo opterećujuće za mlade mame.

“Mučimo generacije dece da bismo svi zadržali svoja radna mesta”

Naša deca koja odu u inostranstvo procvetaju u drugim sistemima gde se uči samo ono što je važno, a ne sve što postoji u toj struci

Da li nastavnici i dalje vole svoj posao

"Ovaj posao ne treba da radi, niti može da ga radi, niko ko ga ne voli. To mogu da vam kažem pouzdano, jer krajem godine idem u penziju, i nikada, nijednom mi se nije desilo da poželim da odem."

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img