Seminar fraktalnog crtanja u Novom Sadu

Organizacija "IQ ART" će u saradnji sa centrom za afirmaciju "Dar Art", koji je predstavnik metode fraktalnog crtanja za Srbiju, 18. i 19. novembra, održati seminar u školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom učenika "Milan Petrović" u Novom Sadu.

Jedna od tema koju će biti predstavljena na seminaru je »štedeći program crtanja fraktalne art terapije namenjen deci sa smetnjama u razvoju i osobama sa posebnim potrebama«.

Na istom mestu, tim povodom, biće upriličena izložba umetničkih radova nastalih fraktalnom metodom crtanja, autora Jelene Damnjanović i Marka Krasule,  korisnika radnog centra i bivših učenika SOSO M. Petrović, mentora za crtanje Ivane Vukajlović Simić.

Ivana Vukajlović Simić predsednik organizacije za razvoj kreativnog stvaralaštva „IQ ART“, sertifikovani je predavač i mentor art terapije, crtanja fraktala, ruskog metoda koji se već treću deceniju uspešno primenjuje u svetu, a od 2014. godine i kod nas. Posvećena je radu sa decom i odraslima a naročitu pažnju pridaje radu sa decom sa posebnim potrebama. Pored  programa inkluzivnih radionica, organizovani su i seminari koji obuhvataju pored redovnih, i  posebne teme i štedeće programe namenjene upravo njima.

„Uživanje je i blagoslov raditi sa decom. Pokloniću vam svoj omiljeni citat: „Smisao života je da pronađete svoj dar, a svrha života je da taj dar poklonite drugima“ Pablo Pikaso,“ kaže ona.

iq art

IQ Art  je organizacija za razvoj kreativnog stvaralaštva, unapređivanje kulture i umetnosti, podršku postizanju kreativnog razvoja, prepoznavanje i afirmaciju ličnih kapaciteta, individalnih potencijala i talenata, kao i osnaživanju smopouzdanja i harmonizovanje odnosa putem neformanog obrazovanja i njegova promocija u oblasti edukacija, umrežavanje kreativnih ljudi, podizanje nivoa svesti, socijalizacija i tolerancije u procesu inkluzije, kroz različite vrste aktivnossti, radionice, individualne  i grupne obuke, seminare i kampove za decu i odrasle ujljučujući i rad sa osobama sa invaliditrtom i smetnjama u razvoju.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Zamislite da sa 75 godina shvatite da nikad niste plivali u toplom moru noću, ali sada je prekasno

Zamislite da imate 75 godina i shvatite da ste se sakrili iz straha da ste stvarni...

Ilija Brdar: Peške do Ostroga za pomoć sugrađanki

Ilija Brdar iz Novog Sada kreće na hodočašće od manastira Grgeteg do manastir Ostrog kao deo humanitarne akcije pomoći njegovoj sugrađanki

Koliko od 1. jula iznosi roditeljski dodatak za prvo, drugo, treće i četvrto dete?

Povećan je iznos roditeljskog dodatka za rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog deteta, a novine važe za bebe rođene posle 1. jula

Sva deca lažu – a zašto ih ne treba kažnjavati za to?

Roditeljima uvek smeta kad primete da njihova deca lažu, ali znate li zašto oni to rade i kada zaista počinju da shvataju šta je laž?

“SHAPING FUTURES” – revija frizura mladih, talentovanih frizera

U saradnji sa “Školom za negu lepote” iz Beograda, prvi put u Srbiji je realizovana ovakva društveno odgovorna inicijativa

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img