Stigla REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE – proverite tačne odgovore

Nakon polaganja testa iz matematike u okviru male mature, đaci su samo na korak do kraja - sutra test iz izbornog predmeta

Drugi po redu test u okviru male mature polagao se 19. juna od 9 do 11 časova, a pred učenicima su bili zadaci iz matematike. Sve interesuju koja su to tačna rešenja testa iz matematike!

Od 120 minuta predviđenih za odgovaranje na pitanja, mali maturanti nisu smeli napuštati ispitno mesto prvih 45 minuta, kao ni poslednjih 15 minuta – što je pravilo koje se mora poštovati. Osim toga, postoje i druga pravila koja su važila tokom polaganja male mature.

Na testu iz matematike učenici su mogli da ponesu običnu olovku i gumicu za rešavanje zadataka, da bi na kraju, pre predavanja testa, sve konačne odgovore ispisali hemijskom olovkom plave boje – jer su jedino odgovori tako napisani uzeti u razmatranje za bodovanje.

Osim toga, za matematiku je bilo potrebno da ponesu i set za rešavanje zadataka iz geometrije – lenjir, trougao i šestar.

Kako se računaju bodovi koje učenik dobije na testu?

Deo bodova za upis u srednje škole dobija se na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda, dok maksimalnih 40 bodova učenici mogu ostvariti polaganjem testova.

Bodovanje tačnih odgovora na testovima računa se na sledeći način:

Test iz srpskog jezika donosi najviše 14 bodova
Test iz matematike donosi najviše 14 bodova
Test iz izabranog predmeta donosi najviše 12 bodova.

Svaki od testova ima ukupno 20 zadataka, a svaki (tačan) odgovor donosi 1 bod. Kada se saberu svi tačni odgovori i svi bodovi koje je učenik ostvario – konačna cifra se množi sa 0,7 za bodove iz testa iz srpskog i matematike, dok se broj bodova na testu iz izbornog predmeta množi sa 0,6.

Primer:

Iz testa iz matematike broj tačnih odgovora je 17 (a samim tim i 17 od 20 bodova), to znači da je učenik iz testa iz matematike ostvario 17 x 0,7 = 11,9 bodova (od maksimalnih 14 bodova).

Rešenja testa iz matematike nalaze se OVDE.

Pogledajte i REŠENJA TESTA IZ SRPSKOG (MATERNJEG) JEZIKA

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Svetski dan stanovništva 2024 – „Ne zaboravi nikoga, računaj svakoga“

Svetski dan stanovništva obeležava se svake godine 11. jula

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img