Svetski dan pozorišta – preporuka iz Kreativnog centra

Povodom Svetskog dana pozorišta preporučujemo vam pet izdanja Kreativnog centra koja će deci različitog uzrasta približiti daske koje život znače

Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta 27. marta obeležava se Svetski dan pozorišta.

„Najnovija istraživanja kažu da se deca i mladi koji učestvuju u aktivnostima pozorišta i drame uče da pristupaju rešavanju problema na kreativan način, pokazuju bolje rezultate u školskim zadacima, imaju veći stepen empatije i, umesto pasivnih posmatrača, postaju aktivni učesnici…Uče o životu a da to i ne primete. Uče – igrajući se!“, ističe dramska spisateljica Milena Depolo.

Povodom Svetskog dana pozorišta preporučujemo vam pet izdanja Kreativnog centra koja će deci različitog uzrasta približiti daske koje život znače, a vaspitačima, učiteljima i nastavnicima ponuditi odlične tekstove za pripremu školskih predstava.

 

 

 

Vaspitavanje pred spavanje

Vaspitavanje pred spavanje – nova zbirka dramskih tekstova za predškolce i mlađe osnovce

Nova zbirka lutkarskih dramskih tekstova Vaspitavanje pred spavanje, koju je napisao Tode Nikoletić, namenjena je izvođenju u vrtiću i nižim razredima osnovne škole.

Ko je vredan, a ko uredan? Ko je pametan, a ko hrabar? Šta je to dobro delo i kako izgleda lepo ponašanje? Sve ovo saznaćete od Mede Čede, Zekana Ušekana, Veverice Verice, Miša Nevidiša i brojnih drugih zanimljivih šumskih junaka.

 

 

Korica Igrokazi.aiIgrokazi za školske i ostale priredbe – dramski tekstovi za mlađe osnovce

Ova zbirka kratkih dramskih tekstova namenjena je voditeljima dramskih sekcija u školama, bibliotekama, kulturnim centrima i drugim ustanovama. Tekstovi su prilagođeni pedagoškom pozorišnom radu s decom različitog uzrasta i tematski su usklađeni sa senzibilitetom današnje dece. Jednostavni su, duhoviti, zabavni i često poučni. Autor ovih dramskih tekstova je poznati i višestruko nagrađivani pisac za decu Dejan Aleksić.

 

 

Modra planina korice K1

Modra planina – lutkarski tekstovi za mlađe osnovce

Zbog čega je tužno Plavo Drvo, čega se boji Mrgud Strašni ili kako izgledaju ljubavni jadi jedne busole? Zavirite u knjigu Modra planina i otkrićete magiju lutkarstva i bajki, koja će vas povesti u veliku avanturu stvaranja i čudesni svet igre, mašte i snova. Sastavni deo ove zbirke lutkarskih tekstova jeste i Pozorišni rečnik. On otkriva najpoznatije tipove lutaka, predstavlja sve učesnike jedne pozorišne predstave i pravi je mali vodič kroz svet pozorišta i lutkarstva.

 

 

Price s malog odmora

Priče s malog odmora – dramski tekstovi za starije osnovce

Zbirka kratkih dramskih tekstova Priče s malog odmora nastala je kao jedan u nizu projekata Programa promocije i afirmacije srpskog dramskog stvaralaštva za decu i mlade, kojima asocijacija Asitež Srbija stvara i održava povoljnu klimu za nastanak nove dramske literature i podstiče mlade autore da pišu za najmlađu i mladu publiku.

 

 

 

pozoriste

Pozorištesve tajne te divne umetnosti

Iz ove slikovnice mladi čitaoci moći će da saznaju kako je nastala pozorišna umetnost, ko sve učestvuje u radu na predstavi, šta je to dobra gluma, kakve sve probe postoje, šta je mizanscen. Ujedno će dobiti uputstva za to kako da sami napišu dramsku scenu, kako da nauče da glume, organizuju audiciju, naprave raspored proba, izaberu dekor i kostime…

 

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img