Žućina velika kutija puna malih knjiga

Pored knjiga s prozorčićima, bojanki i kartonskih slikovnica, najnovije izdanje u serijalu o Žući jeste Velika kutija puna malih knjiga, namenjena deci u uzrastu do tri godine.

Toliko toga može da se nauči čitanjem, a sve to samo čeka na tebe.
Kada otvoriš knjigu, kao da si postao otvoren za nove ideje.

Erik Hil

Simpatični mali pas Žuća jedan je od najpopularnijih junaka knjiga za decu. Priče o njemu predstavljaju nezaobilazno prvo iskustvo čitanja za najmlađe, koji uz Žućinu pomoć uče prve reči i pojmove. Ovo druželjubivo i radoznalo štene s braon repićem slučajno je izmislio Erik Hil pre više od 30 godina. Želeo je da napiše priču za svog malog sina i, u želji da je učini zanimljivijom, dodao joj je prozorčiće-preklope ispod kojih su se nalazili crteži. Osim toga, potrudio se da ti crteži budu smešni. Njegov sin Kristofer, koji je tada imao tri godine, bio je oduševljen time. Erik Hil je potom izmislio priču o štenetu koristeći ideju o prozorčićima kako bi nastavio da zabavlja sina. Tako je nastao Žuća. Knjige o njemu do danas su prevedene na više od 60 jezika i prodate u više od 60 miliona primeraka širom sveta, što svedoči o tome da je dobra knjiga razumljiva deci širom sveta.

Prvu knjigu na srpskom jeziku o ovom svetski poznatom junaku objavio je Kreativni centar pre više od 15 godina. Bila je to kartonska slikovnica Gde je Žuća?, a zatim su usledile i ostale iz istog serijala. Veoma brzo knjige o Žući stekle su naklonost naše najmlađe publike jer pružaju jedinstveno i nezaboravno iskustvo prvih otkrića, a popularne su zahvaljujući tome što nude aktivan pristup, koji čitanje pretvara u zabavnu igru.

male knjige o zuci

Pored knjiga s prozorčićima, bojanki i kartonskih slikovnica, najnovije izdanje u serijalu o Žući jeste Velika kutija puna malih knjiga, namenjena deci u uzrastu do tri godine. Igračke, Selo, Hrana, Porodica, Park, Prijatelji, Plaža, Rođendan i Spavanje naslovi su devet malih kartonskih slikovnica, idealnih za igranje i upoznavanje s prvim pojmovima i svetom knjiga. U svakoj od tih knjižica detetu je pet osnovnih pojmova o određenoj temi približeno jednostavnom i privlačnom ilustracijom. Poleđina svake knjižice deo je velike slagalice, pa je uz ovu kutiju zabava zagarantovana. Velika kutija puna malih knjiga je još jedno originalno izdanje koje će se dopasti i najmlađim čitaocima, ali i njihovim roditeljima.

Erik Hil je rođen 1927. godine u Londonu. Crtao je karikature i ilustracije, a kada je dobio sina, odlučio je da mu napravi slikovnicu o malom psu. Godine 2008. dobio je nagradu OBE (Order of the British Empire) za pomaganje razvoja pismenosti kod dece i doprinos dečjoj književnosti. Svojim slikovnicama, kako je govorio, hteo je da pokaže da su deca daleko inteligentnija nego što to odrasli misle. „Volim Žuću, on je moj prijatelj i dobro sarađujem s njim“, rekao je Erik Hil u jednom od svojih intervjua. Ovaj veliki pisac i ilustrator preminuo je 2014. godine u 86. godini.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Kod kuće se opuštamo i postajemo svoji – u najgorem izdanju. Za koga da se sređujemo? Za partnera, decu, mačku?

I tako, godinama, polako se pretvaramo u ljude koje ni sami ne bismo želeli da sretnemo na ulici.

Stigla REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE – proverite tačne odgovore

Nakon polaganja testa iz matematike u okviru male mature, đaci su samo na korak do kraja - sutra test iz izbornog predmeta

Važno za srednjoškolce: Kada će početi da se polaže DRŽAVNA MATURA

Odlagana iz tehničkih razloga, državna matura će se ipak polagati nakon probne verzije

Zar je moguće da su u ovoj državi konji plaćeniji od učitelja?

Priprema za život se ne može dešavati u zatvorenim sobama zvanim učionica, ako nam je iskreno stalo do škole po meri deteta

Za dobrotu je potrebna samo prilika koju treba iskoristiti (VIDEO)

Jedna sitnica može probuditi dobro u svakom čoveku, potrebno je samo prepoznati priliku i učiniti dobro delo

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img