7 razloga zbog kojih vaša beba ne prestaje da plače

Kada bi bebe mogle da pričaju odmah po rođenju nekim roditeljima bi ublažile muke

Beba komunicira sa roditeljima i okolinom tako što se izražava kroz plač, ali na žalost teško je razumeti šta joj u toj situaciji smeta ili fali akko bi bila mirna.

S obzirom na to da beba nije u stanju da govori ili jasno da do znanja zašto plače, majke i očevi prepušteni su sami sebi kada je reč o proceni uzroka ovakvog stanja kod beba. Ovo su samo neki od mogućih uzroka.

Kolike kod beba: šta sve treba da znate?

Glad

Ovo je jedan od najverovatnijih razloga zašto dolazi do plakanja, posebno tokom prvih nekoliko meseci. Bebin stomak je mali tako da ne može da primi puno mleka, a to znači da će beba vrlo brzo da bude ponovo gladna. Ponudite joj hranu kad plače i dozvolite joj da se hrani koliko god želi zbog toga što je to jedini način da utoli glad.

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Pogled kroz ključaonicu braka: Uvek je “onaj drugi” više kriv

“Kada bi on samo manje radio, kada bi ona samo manje komentarisala, kada bi njena mama ređe dolazila, sve bi bilo, da ne kažem - banja”. U realnosti, i kada zagrebemo dublje, postoji mnogo toga što nije tako jednostavno, evidentno i podrazumeva odgovornost i analizu ponašanja oba supružnika. - Piše Ana Jokić, psihoterapeut

Bonton na plaži – nepisana pravila lepog ponašanja koja su u trendu svake godine

Ovo su nepisana bonton pravila na plaži koja bi trebalo da važe za sve, a najbolje da pokažete svojim primerom

Najmudrija srpska poslovica koju treba ponavljati deci tokom odrastanja

Naš narod je bogat narodnim umotvorinama i poslovicama koje se tradicionalno prenose, ali postoji jedna srpska poslovica koju bi trebalo češće ponavljati

Upisna groznica trese Ekonomski fakultet i Psihologiju, pad interesovanja za IT smerove

Godinama unazad slušamo priče o velikom interesovanju za IT smerove na fakultetima čija diploma vrlo brzo nakon završenih studija donosi unosne zarade. Međutim, ove godine je situacija nešto drugačija - beleži se pad onih koji bi da budu programeri u odnosu na ranije, a stručnjaci imaju objašnjenje.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img