Pet odličnih knjiga za čitanje i igranje s decom

Predstavljamo vam pet interesantnih izdanja koja mogu poslužiti za uvođenje dece u svet čitanja.

Slikovnice i druga interaktivna izdanja za najmlađe veoma su važna zato što se dete, uzimajući ih u ruke, prvi put upoznaje sa svetom knjiga. Knjige za decu najranijeg uzrasta često sadrže i brojne elemente koje dete treba da otvori, povuče, preklopi, pa se mogu smatrati delom knjigom, a delom igračkom.

Predstavljamo vam pet interesantnih izdanja koja mogu poslužiti za uvođenje dece u svet čitanja.

Slikovnice rasklapalice

Uz nove slikovnice rasklapalice Bašta i Džungla deca će upoznati te zanimljive svetove.
Na svakoj od stranica tih knjiga rasklopiće se po jedna zanimljiva scena, uz koju će se deca zabaviti i naučiti nove pojmove:  majmun se ljulja, zmija gmiže, papagaj leti, krokodil škljoca zubima; cvetaju cvetovi, raste povrće, otvaraju se lokvanji…

 

Cudesna divljinaTri u jednoj

Kartonske slikovnice Čudesna divljina i Veselo jezerce osobene su po inovativnom tehničkom rešenju – da bi deca otkrila o kojim životinjama govore stihovi iz knjge, potrebno je da na svakoj stranici gurnu dva proreza obeležena strelicom. Time će se jedna stranica pretvoriti u tri, pa će se, na primer, žirafin vrat ili čeljusti krokodila produžiti.

 

peca svira rokZvučne knjige

Pritiskom prsta na označene kružiće u knjigama o Peci, mali čitaoci se upoznaju s bogatstvom zvukova različitih instrumenata.

U prva dva izdanja iz ove edicije, Peca i šumski orkestar i Peca i cirkuski orkestar, simpatičan junak Peca predstavio je čitaocima brojne instrumente koji čine klasični i plehani orkestar. U  knjizi Peca voli operu Peca i njegova drugarica Mimi otkrivaju pozorišni svet iza operske scene i 11 čuvenih operskih arija, dok u knjizi Peca voli Mocarta glavni junak provodi Svetski dan muzike uz najčuvenije Mocartove kompozicije. Najnovije knjige iz ove edicije su Peca  svira rok, u kojoj Peca putuje u London, prestonicu rok muzike, i Peca svira džez, u kojoj se Peca sa saksofonom zaputio u Nju Orleans.

Sve o Žući

Simpatični mali pas Žuća junak je prve knjige s prozorčićima na svetu. Pre više od trideset godina engleski dizajner Erik Hil želeo je da napiše priču za svog malog sina i u želji da je učini zanimljivijom dodao joj je prozorčiće-preklope ispod kojih su se nalazili crteži. Tako je nastala slikovnica Gde je Žuća?, koja je do danas prevedena na preko 60 jezika i prodata u više od 60 miliona primeraka.

Nova kartonska slikovnica Sve o Žući ima oblik psa. Listajući je, najmlađi čitaoci će se upoznati sa tim svetski poznatim junakom, moći će da ga dodirnu i da se s njim poigraju.

 

Krug oko sveta

Ova neobična knjiga kod najmlađih čitalaca razvija moć zapažanja i koncentraciju. Na slikama s mnoštvom zanimljivih detalja dete najpre istražuje predele iz raznih krajeva sveta. Zatim pomoću dva točkića što se okreću bira kombinaciju boje i detalja, koju će tražiti na velikim slikama. Na taj način uočava različite nijanse boja i veličinu i oblike predmeta koje traži.

Knjiga Krug oko sveta namenjena je deci u uzrastu od druge godine, a može biti dobra zabava i za čitavu porodicu.

Izvor: Detinjarije.com

spot_img
spot_img

Najnovije

13. maj 1980. Bio je utorak – imali smo 18 godina, tek…

Rock & roll je bio svuda oko nas, mirisalo je na novi val i vuklo na ples. Mogao si izgledati kako hoćeš, ići gde hoćeš, raditi šta hoćeš – naravno u spektru ponuđenog. Bili smo mangupčići, ali svetlosnim godinama daleko od ičeg nalik kriminalu.

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img