Besplatno plivanje za decu na bazenu „Tašmajdan”

Besplatna škola plivanja prvi put se organizuje mimo raspusta. Predstavlja uvod u mnogo sveobuhvatniju akciju, koja će za cilj imati da se na svakoj beogradskoj opštini organizuju besplatne škole sporta. Akcija besplatnog plivanja i škole plivanja za decu u Sportsko-rekreativnom centru „Tašmajdan” počela je danas i trajaće do kraja školske godine. Deca se tokom radne […]

Besplatna škola plivanja prvi put se organizuje mimo raspusta. Predstavlja uvod u mnogo sveobuhvatniju akciju, koja će za cilj imati da se na svakoj beogradskoj opštini organizuju besplatne škole sporta.

Akcija besplatnog plivanja i škole plivanja za decu u Sportsko-rekreativnom centru „Tašmajdan” počela je danas i trajaće do kraja školske godine. Deca se tokom radne nedelje mogu prijavljivati, a subotom im je data mogućnost da nauče da plivaju ili da uvežbaju svoje umeće u ovom sportu. Tim povodom, sekretar Privremenog organa Goran Vesić, zajedno sa sekretarom za sport i omladinu Slavkom Gakom i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, koji su i sami bivši sportisti, obišao je danas ovaj sportski centar. Akciju su podržali i naš proslavljeni plivač Milorad Čavić i predsednik Vaterpolo kluba „Crvena zvezda” Viktor Jelenić.

– Besplatna škola plivanja prvi put se organizuje mimo raspusta. Predstavlja uvod u mnogo sveobuhvatniju akciju, koja će za cilj imati da se na svakoj beogradskoj opštini organizuju besplatne škole sporta. Od naredne nedelje počinje i škola besplatnog klizanja u „Ledenoj dvorani”. Grad će zajedno sa republikom na ovaj način omogućiti da talentovana deca treniraju bez plaćanja nadoknade. Ponosan sam zbog toga što ćemo jačati školski sport jer je fizičko zdravlje nacije veoma važno. Školski sport treba da bude prioritet u odnosu na dosadašnju praksu kada se više novca izdvajalo za klubove – rekao je Vesić.

Vanja Udovičić je istakao da ovakve akcije pokazuju da država priče sprovodi u dela. Naši sportski centri su u nepopularnim terminima prazni, a često je bavljenje sportom privilegija.

– Sport mora da bude dostupan svim građanima Srbije, a naročito deci jer bez sporta ne možemo ni da imamo zdravu naciju. Kroz školski sport deca ga zavole, te se na taj način smanjuju sve one negativne stvari s kojima se mladi suočavaju – istakao je Udovičić i dodao da je republika skoro duplo više novca ove godine namenila školskom sportu.

Vršilac dužnosti direktora „Tašmajdana” Milan Novović pojasnio je da je akcija rezultat zajedničkog angažmana ovog centra, Sekretarijata za sport i omladinu i grada Beograda. Milorad Čavić je podsetio da su prema nekim podacima čak 55 procenata dece školskog uzrasta neplivači, te da je zato ova akcija od velike važnosti za zemlju koja osvaja medalje u plivačkim disciplinama.

spot_img
spot_img

Najnovije

TREĆI NAUČNI PIKNIK – Nezaboravni dvodnevni naučni događaj za celu porodicu

Naučni piknik se otvara u petak 17. maja u 11 časova, kada će nastupiti Jelena Petošević sa horom Šumarskog fakulteta.

Kao da je majka apstraktno i magično biće koje zavlada ženom čim se porodi i sve zna i sve može

Za sve nove mame i za sve one koji su joj blizu ili daleko - koji je sreću svaki dan ili tek ponekad, koji su joj familija ili prijatelji...

DEDINSKI KVARTET: Deda, ti si bezobazan

Koliko nam je deda važna figura u životu - zna svako ko je odrastao sa (bar) jednim i ko ga i dalje ima. Ali koliko su dedi važni unuci?! E to je nešto što se rečima jedva može opisati...

Ekseri u ogradi – moćna životna lekcija

Često nam je potrebna opomena, podsetnik ili životna lekcija kako bismo nastavili onako kako mislimo da je bolje i za nas i za sve oko nas.

Najvažnije lekcije sa konferencije “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” – Fondacija Novak Đoković

U petak, 10. maja u mts dvorani održana je konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” u organizaciji Fondacije Novak Đoković, na kojoj je predavalo više od 25 stručnjaka iz zemlje i regiona

Pratite nas

KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img