Da li ih zaista toliko ne zanima Rembrant?

Ovih dana društvene mreže preplavila je slika dece koja u amsterdamskom Rajks muzeju, potpuno nezainteresovana za Rembrantovo remek delo „Noćna straža“ zure u ekrane svojih mobilnih telefona.   Međutim, da li je ova slika zaista dokaz da su današnja deca sasvim plitka i nezainteresovana umetnost? Zapravo, deca su koristila novu muzejsku obrazovnu aplikaciju na svojim […]

Ovih dana društvene mreže preplavila je slika dece koja u amsterdamskom Rajks muzeju, potpuno nezainteresovana za Rembrantovo remek delo „Noćna straža“ zure u ekrane svojih mobilnih telefona.

 

Međutim, da li je ova slika zaista dokaz da su današnja deca sasvim plitka i nezainteresovana umetnost?

Zapravo, deca su koristila novu muzejsku obrazovnu aplikaciju na svojim mobilnim telefonima.

Štaviše, ovo nije jedina slika fotografisana tog dana u istom muzeju, sa istom decom:

deca nocna straza

Da ne treba olako donositi zaključke o savremenoj deci, pokazuju i druge slike dece koja sa zanimanjem posmatraju slike, sa Tviter naloga istog muzeja.

Čovek ne može a da ne pomisli, kako bi samo lepo bilo da i deca u Srbiji mogu da posete svoj Narodni muzej i upoznaju se sa kulturnim blagom koje on čuva, pa makar i preko svojih mobilnih telefona…

rembrant muzejs decom u muzeju muzej mondrianrembrant muzej

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije

Da se naše trudnice i porodilje tretiraju kao u Britaniji – većina ne bi bila zadovoljna

Hrvatski profesor Žarko Alfirević već 25 godina radi u Velikoj Britaniji kao ginekolog, i tvrdi da je otkrio najveću razliku u zdravstvenim sistemima dve zemlje. "Onako kako se žene porađaju ovde, Balkankama se ne bi svidelo" - zaključuje profesor Alfirević.

Određen pritvor majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

Oglasilo se tužilaštvo o majci koja je pretukla nastavnicu na Novom Beogradu

NIKADA roditelj ne može da nagovori čoveka sigurnog u ispravnost svojih stavova ni da da peticu, ni da da jedinicu

Kao neko ko je bio deo prosvetnog sistema, sada i jesam i nisam, a možda ću nekada ponovo biti, želim javno da se ogradim od trenutne slike koju prosveta šalje u etar.

Pomera se MALA MATURA 2024 zbog verskih praznika

Zbog verskih praznika zakazani testovi u okviru male mature biće pomereni

Đaci iz Srbije lošiji od vršnjaka iz Hrvatske i Slovenije: Naši učenici kaskaju godinu i po dana i gube trku sa ostalima

Prema nizu međunarodnih testiranja, među kojima su najviše pažnje privukli rezultati PISA testova đaci u Srbiji lošiji su u proseku od svojih vršnjaka iz zemalja OECD i u čitanju, i u matematici i u nauci.

Pratite nas

KOMENTARI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

SLIČNI ČLANCI KOJI VAS MOGU ZANIMATI:

spot_img
spot_img